Το πάει καλά ο Περέιρα

Προς τιμήν του ο Βίτορ Περέιρα δεν «κρύφτηκε» με κάποια κοινότοπη απάντηση όταν ρωτήθηκε εάν έχει πάρει αποφάσεις σχετικά με το ρόστερ της επόμενης περιόδου.
Ο Πορτογάλος θα μπορούσε να πει «κοφτά» ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς, ότι υπάρχει δρόμος για να ολοκληρωθεί η φετινή περίοδος και ότι ο ίδιος και η ομάδα είναι προσηλωμένοι στο στόχο της μαθηματικής κατάκτησης του πρωταθλήματος και στο τρόπαιο του Κυπέλλου.
Έχοντας τρεις μήνες στον πάγκο του Ολυμπιακού, προφανώς και γνωρίζει σε μεγάλο βαθμό τι ακριβώς χρειάζεται η ομάδα του για την επόμενη σεζόν, σε ποιες θέσεις απαιτείται ενίσχυση και ποιούς ποδοσφαιριστές από αυτούς που ήδη έχει στη διάθεσή του εμπιστεύεται για το σύνολο που ο ίδιος θα κληθεί να οικοδομήσει το προσεχές καλοκαίρι.
Κι ο Περέιρα αυτό ακριβώς είπε. Ότι έχει λάβει ήδη κάποιες αποφάσεις, ότι έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη για πολλά ζητήματα και ότι οι τελικές εισηγήσεις του θα γίνουν στο τέλος της περιόδου. Φροντίζοντας να διευκρινίσει ότι πολλά θα κριθούν και από την εικόνα που θα δείξουν συγκεκριμένοι παίκτες στις αναμετρήσεις που απομένουν στις δύο διοργανώσεις.
Κι αυτό μπορεί να μοιάζει κλισέ κίνητρο, όμως επίσης είναι αλήθεια. Διότι και στο παρελθόν έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι παίκτες που θεωρούνταν δίχως τύχη για τη συνέχεια, έκαναν καλές εμφανίσεις προς το τέλος των περιόδων και αξιοποιούσαν αυτό που λέμε «οι τελευταίες εντυπώσεις μένουν». Κάτι φυσικά που μπορεί να ισχύει και αντιστρόφως…

Σχετικά άρθρα