Σεξ: Ποια στάση σου ταιριάζει καλύτερα; thumbnail
Η ανατομία των γεννητικών οργάνων της γυναίκας έχει βέβαια σχέση με τη στάση που προτιμάει στο σεξ, αλλά δεν είναι συνήθως ο κύριος λόγος της επιλογής αυτής. Υπάρχουν στάσεις που απαιτούν ενεργητικότε­ρη συμμετοχή της γυναίκας στο σεξ, γεγονός που δεν ταιριάζει σε μια συνεσταλμένη γυναίκα. Υπάρχουν επί­σης στάσεις που επιτρέπουν στη γυναίκα να ελέγχει κολ

Σεξ: Ποια στάση σου ταιριάζει καλύτερα;

Eρωτήσεις και απαντήσεις για τη σεξουαλική δραστηριότητα της γυναίκας. 


Η ανατομία των γυναικείων γεννητικών οργάνων έχει σχέση με τη στάση που προτιμάει η γυναίκα στο σεξ;


Aπαντά  ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


Η ανατομία των γεννητικών οργάνων της γυναίκας έχει βέβαια σχέση με τη στάση που προτιμάει στο σεξ, αλλά δεν είναι συνήθως ο κύριος λόγος της επιλογής αυτής. Υπάρχουν στάσεις που απαιτούν ενεργητικότε­ρη συμμετοχή της γυναίκας στο σεξ, γεγονός που δεν ταιριάζει σε μια συνεσταλμένη γυναίκα.


Υπάρχουν επί­σης στάσεις που επιτρέπουν στη γυναίκα να ελέγχει κολύτερα το ερωτικό παιχνίδι, ενώ άλλες γυναίκες προτιμούν να παραδίδονται στις αντρικές πρωτοβου­λίες. Είναι φανερό ότι η επιλογή της στάσης που θα προτιμηθεί κάθε φορά εξαρτάται περισσότερο από ψυ­χικές ανάγκες και λιγότερο από τη δεδομένη ανατομία των γυναικείων γεννητικών οργάνων. Σε κάθε όμως περίπτωση είναι γεγονός ότι η εναλλαγή στάσεων εμπλουτίζει και ανανεώνει το ερωτικό παιχνίδι.


Το μέρος που κάνουμε σεξ έχει σχέση με την απόδοση μας;


Ναι, με την έννοια ότι θα πρέπει να νοιώθουμε ασφά­λεια και άνεση. Θα πρέπει επίσης να μπορούμε να μεί­νουμε όσο θέλουμε. Η βιασύνη συνήθως ταλαιπωρεί το σεξ και δημιουργεί παρενέργειες, όπως η πρόωρη εκσπερμάτιση.


Πρέπει η γυναίκα να ξεπερνά τις προσω­πικές της διαθέσεις για να ικανοποιεί το σύντροφό της;


Το να θέλουμε να ικανοποιούμε το σύντροφο που αγα­πάμε είναι λογικό και θεμιτό. Οι πολύ μεγάλες όμως διαφορές στην ερωτική επιθυμία δύο συντρόφων δη­μιουργούν δύο ειδών ανησυχίες. Η πρώτη είναι μήπως ο ένας έχει κάποια παθολογική ελάττωση της ερωτικής του επιθυμίας. Η δεύτερη είναι σχετική με μελλον­τικές αρνητικές επιπτώσεις στη σχέση.


   

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X