Στον εισαγγελέα ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ για τα σκάνδαλα των εξοπλισμών και της Siemens thumbnail

Στον εισαγγελέα ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ για τα σκάνδαλα των εξοπλισμών και της Siemens

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντάνθρωπος-κλειδί για τα σκάνδαλα των εξοπλισμών και της Siemens. Ο Οσβαλντ εντοπίστηκε στο Αμπου Ντάμπι και συνελήφθη με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο  εισαγγελέας εκδόσεων Γιάννης Αγγγελής.


Ο Ελβετός  τραπεζίτης  ήταν καταζητούμενος, με διεθνές ένταλμα σύλληψης, εδώ και πολύ καιρό για την εμπλοκή του, ως τραπεζικό στέλεχος, σε τέσσερις υποθέσεις διαφθοράς που αφορούν μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα. Πρόσφατα παραπέμφθηκε να δικαστεί από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων για την υπόθεση τηςSIEMENS.


 Ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ ως τραπεζικό στέλεχος στην Dresden Bank και στη συνέχεια στην BNP PARISBAS εμπλέκεται σε διαδικασίες νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ήταν προϊστάμενος του επίσης κατηγορούμενου ελληνοελβετού τραπεζικού υπαλλήλου Φάνη Λυγινού.

Οι αρχές της Ελβετίας είχαν αρνηθεί την έκδοση του στην Ελλάδα, ωστόσο ο τραπεζίτης συνελήφθη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα στο Άμπου Ντάμπι. Ήδη έχει οδηγηθεί ενώπιον δυο ανακριτών που ερευνούν μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα και έχει λάβει προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του. Η φυλακή ωστόσο για τον Ζαν Κλοντ Όσβαλντ είναι μονόδρομος καθώς αναμένεται να παραμείνει κρατούμενος προκειμένου να καθίσει μαζί με δεκάδες ακόμα κατηγορούμενους στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων για τα "μαύρα" ταμεία της SIEMENS.


Ο Οσβαλντ οδηγήθηκε σήμερα,  Μεγάλη Δευτέρα στην εισαγγελία εφετών Αθηνών, για να εκτελεστεί το ένταλμα και κρατείται στη ΓΑΔΑ. Οι ανακριτές προσδοκούν πολλά από την απολογία Οσβαλντ, αφού εκείνος φαίνεται να γνωρίζει διευθύνσεις και ονόματα, ακόμα και κρατικών αξιωματούχων της χώρας μας που παραλάμβαναν τις μίζες.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X