Αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας - Πόσο σοβαρό είναι; thumbnail

Βασίλης, 29 ετών

Κάναμε υπέρηχο καρδιάς και βρήκαν πως η αορτή του είναι 3mm5 και πως έχει διαφυγή βαλβίδας

Αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας – Πόσο σοβαρό είναι;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Καλησπέρα σας. Ο άνδρας μου είναι 29 χρονών και πρόσφατα χειρουργήθηκε – αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας. Κάναμε υπέρηχο καρδιάς και βρήκαν πως η αορτή του είναι 35mm και πως έχει διαφυγή βαλβίδας. Τι ακριβώς σημαίνει; Πώς θεραπεύεται; Σας ευχαριστώ πολύ


Στο ερώτημα απάντησε ο Γιώργος Λάζαρος, ΚαρδιολόγοςΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το ηχοκαρδιογράφημα αξιολογεί πολλές παραμέτρους τις οποίες δεν αναφέρετε στην ερώτηση σας. Υποθέτω ότι 35mm είναι η διάμετρος της ανιούσης αορτής η οποία είναι στα φυσιολογικά όρια και η διαφυγή δια της βαλβίδας είναι αναμενόμενο εύρημα και δεν αξιολογείται. Επομένως, αυτά που αναφέρετε δεν είναι παθολογικά ευρήματα και δεν απαιτούν κάποια θεραπεία.


Με εκτίμηση.


Γ. Λάζαρος
Σύντομο βιογραφικό


Ο Dr. Γ, Λάζαρος αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου ‘La Sapienza’ της Ρώμης 1987. Ειδικεύτηκε ως καρδιολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ‘Γ. Γεννηματάς’(1996-2000) και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης το 1998. Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας του ως ειδικός καρδιολόγος το 2002 διορίστηκε ως Επιμελητής Καρδιολογίας στο Νοσοκομείο ‘Η Ελπίς’. Από το 2006 διορίστηκε στην Α’ Πανεπιστημιακά Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών όπου εργάζεται μέχρις σήμερα ως Επιμελητής Α’.


Ο κος Λάζαρος εκτός από την ενασχόληση του με τους νοσηλευόμενους Καρδιολογικούς ασθενείς και το διδακτικό του έργο είναι υπεύθυνος του τμήματος ηχωκαρδιογραφίας της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, όπου ασχολείται με την εφαρμογή κλασικών και νεώτερων ηχωκαρδιογραφικών τεχνικών. Το κύριο γνωστικό του αντικείμενο είναι οι παθήσεις του περικαρδίου.


Έχει συμμετάσχει σε εκατοντάδες Ελληνικές και διεθνείς επιστημονικές εκδηλώσεις, έχει περισσότερες από 100 πλήρεις δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και περισσότερες από 400 δημοσιεύσεις σε Ελληνικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας, Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας και της Ευρωπαϊκής ομάδας εργασίας των νόσων του περικαρδίου και μυοκαρδίου.


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X