Σπιτικό “Junk food” :Μοσχαρίσιο μπέργκερ με ψωμάκι ολικής άλεσης

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<ul>
<li>(Για 4 άτομα)</li>
<li>4 στρογγυλά ψωμάκια ολικής άλεσης</li>
<li>550 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά</li>
<li>2 κρεμμύδια</li>
<li>4 φέτες τυρί με χαμηλά λιπαρά</li>
<li>1 κουταλιά ελαιόλαδο</li>
<li>8 φύλλα μαρούλι</li>
<li>2 ντομάτες</li>
<li>Ρίγανη</li>
<li>Αλάτι</li>
<li>Πιπέρι</li>
</ul>
<p><br /><strong>Εκτέλεση</strong><br /><span>Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά, το ένα κρεμμύδι (ψιλοκομμένο), τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Χωρίζετε το μείγμα στα τέσσερα και πλάθετε τα μπιφτέκια. Έπειτα, τα αλείφετε με λάδι και τα ψήνετε στο γκριλ 8-10΄ από κάθε πλευρά. Όταν ψηθούν, τα τοποθετείτε στα ψωμάκια, προσθέτετε από πάνω το τυρί, φέτες ντομάτας, μαρούλι και ροδέλες κρεμμυδιού ψημένες στο γκριλ και σερβίρετε. </span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span>http://www.vita.gr/</span></p>

Σχετικά άρθρα