Μπορεί μια γυναίκα να μείνει έγκυος χωρίς σεξ; thumbnail

Μπορεί μια γυναίκα να μείνει έγκυος χωρίς σεξ;

Στο ερώτημά σας απαντά ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου
Γονιμότητα, εγκυμοσύνη


Μπορεί να μείνει μια γυναίκα έγκυος χωρίς να κάνει σεξ;


Όχι. Είναι όμως δυνατό η εκσπερμάτιση να γίνει πολύ κοντά στα γεννπτικά όργανα της γυναίκας και το σπέρ­μα να κατευθυνθεί προς τον κόλπο της να μεταφερθεί με τα χέρια ή τα χάδια. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει κίνδυνος εγκυμοσύνης.


 Είναι δυνατό να συμβεί εγκυμοσύνη σε μια παρθένα γυναίκα;


Αν η εκσπερμάτιση γίνει κοντά στην είσοδο του κόλ­που, το σπέρμα μπορεί να περάσει τον παρθενικό υμέ­να. Έχουν αναφερθεί άλλωστε μερικές εγκυμοσύνες σε γυναίκες που είχαν ακέραιο τον παρθενικό υμένα και χωρίς να έχει προηγηθεί διείσδυση του πέους.


Μπορεί να μείνει έγκυος μια γυναίκα στη διάρκεια της περιόδου;


Είναι πρακτικά αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο τις πρώτες 3-4 μέρες της περιόδου. Αν όμως η περίοδος συνεχίζεται με λίγο αίμα και διαρκεί πάνω από 5 μέρες, είναι δυνατό, αν και με σχετικά μικρή πιθανότητα, να συμβεί εγκυμοσύνη.


Μπορεί να συλλάβει μια γυναίκα σε μια επαφή δίχως οργασμό;


Η γονιμότητα δεν έχει άμεση σχέση με τον οργασμό της γυναίκας. Αν και ο οργασμός βοηθάει στη σύλλη­ψη, δεν είναι απαραίιητος για μια εγκυμοσύνη.


Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια στο σύγγραμμα του Δρ. Παπαθανασίου 501 ερωτήσεις για το σεξ . Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την παραχώρηση του υλικού


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102 Ε-mail: info@sexmedic.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X