4 σημάδια ότι είσαι εξαρτημένη από τη σχέση σου thumbnail
Όταν είμαστε ερωτευμένοι πολλά θαυμάσια πράγματα συμβαίνουν στο μυαλό μας και στο σώμα μας. Συχνά κάνουμε και λέμε πράγματα που σε διαφορετική περίπτωση θα μας φαίνονταν παράλογα και η καθημερινότητά μας περιστρέφεται γύρω από έναν και μόνο άνθρωπο. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να ξεχωρίσουμε αν αυτό που μας συμβαίνει είναι πραγματικά έρωτας ή έχουμε φτάσει στα όρια της εξάρτησης από τον σύντροφό μας; Οι παράλογες σκέψεις, οι αυθόρμητες συμπεριφορές και οι υπερβολικές πράξεις και εκφράσεις μερικές φορές δείχνουν ότι μπορεί τελικά να έχουμε εθιστεί στην προσοχή και τον έρωτα του άλλου. Μάλιστα οι επιστήμονες προσδιορίζουν αυτή την εξάρτηση σαν μια κατάσ

4 σημάδια ότι είσαι εξαρτημένη από τη σχέση σου

Όταν είμαστε ερωτευμένοι πολλά θαυμάσια πράγματα συμβαίνουν στο μυαλό μας και στο σώμα μας. Συχνά κάνουμε και λέμε πράγματα που σε διαφορετική περίπτωση θα μας φαίνονταν παράλογα και η καθημερινότητά μας περιστρέφεται γύρω από έναν και μόνο άνθρωπο. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να ξεχωρίσουμε αν αυτό που μας συμβαίνει είναι πραγματικά έρωτας ή έχουμε φτάσει στα όρια της εξάρτησης από τον σύντροφό μας; Οι παράλογες σκέψεις, οι αυθόρμητες συμπεριφορές και οι υπερβολικές πράξεις και εκφράσεις μερικές φορές δείχνουν ότι μπορεί τελικά να έχουμε εθιστεί στην προσοχή και τον έρωτα του άλλου. Μάλιστα οι επιστήμονες προσδιορίζουν αυτή την εξάρτηση σαν μια κατάσταση που δημιουργείται από τη ρομαντική έλξη και χαρακτηρίζεται από συναισθήματα ευφορίας και επιθυμίας για ανταπόδοση των συναισθημάτων. 


Ο καλύτερος τρόπος για να είστε σίγουρες για τα συναισθήματά σας είναι να παρατηρήσετε 4 σημάδια που δείχνουν ότι ο έρωτας που αισθάνεστε δεν είναι στην πραγματικότητα ‘απλός’ αλλά χαρακτηρίζεται από μια δόση εξάρτησης:


1. Δικαιολογείτε κάθε λανθασμένη του συμπεριφορά και εκλογικεύετε τα ελαττώματά του ή όσα δεν εγκρίνετε ηθικά ή κοινωνικά.


2. Δεν μπορείτε να ηρεμήσετε όταν δεν ξέρετε που βρίσκεται, με ποιον είναι και τι κάνει. Το να αναρωτιέστε συχνά γιατί δεν σηκώνει το τηλέφωνό του και γιατί δεν σας τηλεφωνεί ενώ βρίσκεται στη δουλειά, για παράδειγμα, είναι τελείως διαφορετικό από το να έχετε απλά την επιθυμία να του μιλήσετε.


3. Θέλετε να ανταποκριθείτε σε όλα του τα πρότυπα. Θέλετε να είστε η καλύτερη σύντροφος για αυτόν, να γίνετε όσο κοινωνική θα ήθελε, να βάψετε τα μαλλιά σας με το χρώμα που θα ήθελε, να κάνετε αλλαγές στην εμφάνισή σας για να μοιάζετε στη διάσημη που του αρέσει, να αλλάξετε ντύσιμο; Αν αναρωτιέστε αν θα σας αγαπούσε περισσότερο αν αλλάζατε τότε σίγουρα βρίσκετε σε λάθος δρόμο.


4. Δεν μπορείτε να σκεφτείτε τίποτα άλλο πέρα από αυτόν. Ακόμα και όταν είμαστε ερωτευμένες εξακολουθούμε να ενδιαφερόμαστε για τους φίλους, την οικογένειά μας και τη δουλειά μας. Αν ένας άνθρωπος σας κρατάει πίσω, ίσως να μην πρόκειται για έρωτα αλλά για εξάρτηση. Το διαβάσαμε στην εφημερίδα Καθημερινή 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X