Η Οσέρ πέταξε εκτός την κάτοχο

Ακόμα… πανηγυρίζουν στο «Αμπέ Ντεσάμπ» τη μεγάλη πρόκριση της Οσέρ στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας, καθώς η τοπική ομάδα έφτασε σε μεγάλη νίκη με 1-0 κόντρα στην κάτοχο Γκινγκάμπ!
Η γηπεδούχος κατάφερε να σκοράρει νωρίς, στη συνέχεια έπαιξε άμυνα και κράτησε τη νίκη-πρόκριση για τον τελικό της 30ης Μαΐου στο Παρίσι. Στο 73’ η Οσέρ έμεινε με 10 παίκτες, αλλά κράτησε…

Η Οσέρ θα δώσει το «παρών» σε τελικό για έκτη φορά στην ιστορία της, έχει κατακτήσει το τρόπαιο τις τέσσερις (1994, 1996, 2003, 2005) από τις προηγούμενες πέντε.

Η γηπεδούχος προηγήθηκε στο 15’ με τον Σαμαριτανό. Η Γκινγκάμπ πίεσε στη συνέχεια, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Η κάτοχος του θεσμού είχε μεγάλη φάση στο 87’ με τον Τιμπό Ζιρές! Στο 73’ ο Αΐτ-Μπεν Ιντίρ είδε τη δεύτερη (η πρώτη στο 50’) κίτρινη κάρτα και η Οσέρ έμεινε με 10 παίκτες, αλλά η γηπεδούχος… άντεξε!
Οι συνθέσεις
ΟΣΕΡ: Λεόν, Αγκιλάρ, Πιουγκρενιέ, Φοντέν (92′ Καστελετό), Τζελαμπί, Μουλουμπά, Αΐτ Μπεν Ιντίρ, Μπερτιέ (83′ Ναμπάμπ), Γκρανίκ (76′ Λεβέμπρ), Σαμαριτανό.
ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ: Σαμασά, Γιάκομπσεν, Σανκό (77′ Ντιαλό), Σορμπόν, Λεβέκ (42′ Λεμέτρ), Σανκαρέ, Ματίς, Γιαταμπαρέ (64′ Ζιρές), Πιέ, Μποβί, Μαντάν.

Αναλυτικά για τα ημιτελικά του γαλλικού Κυπέλλου έχουμε:
Μεγάλη Τρίτη
Οσέρ – Γκινγκάμπ 1-0 (15′ Σαμαριτανό)
Μεγάλη Τετάρτη
Παρί Σεν Ζερμέν – Σεντ Ετιέν (22:00)

Σχετικά άρθρα