Έντονη κοκκινίλα στο πρόσωπο - Τρόπος αντιμετώπισης thumbnail

Ευγενία, 26 ετών

Πώς θα μπορούσα να απαλλαγώ από αυτή την ενοχλητική δυσχρωμία, υπάρχει τρόπος τελικά ή όχι;

Έντονη κοκκινίλα στο πρόσωπο – Τρόπος αντιμετώπισης

ΕΡΩΤΗΜΑ
Καλησπέρα είχα για αρκετα χρόνια ακμή και έχω δοκιμάσει τα πάντα με συμβουλή δερματολόγου πολλές θεραπείες με κρέμες και κατάλληλα σαπούνια. Πλέον η ακμή σχεδόν δεν υπάρχει αλλά έχω έντονες κοκκινίλες και πόρους. Η επιδερμίδα μου είναι πολύ λιπαρή. Αυτές οι κοκκινίλες δεν λένε να μειωθούν με τίποτα κ ας έχω κάνει τα πάντα.
Πριν 3 χρόνια είχα κάνει και χημικό πίλινκ με οξέα φρούτων όμως νιώθω ότι “πέταξα” τα λεφτά μου. Πώς θα μπορούσα να απαλλαγώ από αυτή την ενοχλητική δυσχρωμία, υπάρχει τρόπος τελικά ή όχι; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας


Στο ερώτημα απάντησε η Μαργαρίτα Βεργολιά, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή αναγνώστρια,
Η ακμή είναι μια χρόνια πάθηση με εξάρσεις και υφέσεις. Επειδή αναφέρετε έντονες κοκκινίλες, πόρους και λιπαρή επιδερμίδα,σημαίνει ότι η ακμή είναι ακόμα εκεί και έχει παραμείνει σε μία ήπια μορφή. Τα κόκκινα σημάδια μπορεί να διακρίνονται σε δύο είδη,τις κόκκινες κηλίδες και τις κόκκινες μικροουλές.
Όσον αφορά την επιδερμίδα που είναι πολύ λιπαρή σημαίνει ότι υπάρχει μια μορφή σμηγματορροϊκής ακμής ακόμα.  Πόροι διεσταλμένοι εννοείται ότι υπάρχουν πάντα στο ακνεϊκό δέρμα και οφείλονται στην υπερπαραγωγή του σμήγματος.
Άραγε ο στόχος μας είναι να διορθώσουμε στην επιδερμίδα σας τρία πράγματα ταυτόχρονα.  Σαφώς και ένα χημικό peeling με οξέα φρούτων δεν μπορεί να βελτιώσει όλα αυτά μαζί,γι’ αυτό και απέτυχε σαν θεραπέια.Για να αντιμετωπίσουμε τα έντονα σημάδια, κοκκινίλες, κηλίδες δηλαδή, πόρους διεσταλμένους και λιπαρή επιδερμίδα χρειαζόμαστε πάντα τον συνδυασμό τεχνολογίας  Laser και ειδικών δερμοκαλλυντικών.
Ως εξειδικευμένη στον τομέα της αισθητικής laser δερματολογίας προτείνω το συνδυασμό δύο Laser,το Vbeam Pulsed Dye Laser και το Palomar Fractional 1540 σε συνδυασμό με χρήση τοπικά οξέων ή ρετινόλης για να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα.

Με εκτίμηση,
Βεργολιά Μαργαρίτα
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος
www.dermavita.gr


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X