Αυτό είναι το καυστικό σκίτσο της "Liberation" για τον Α.Τσίπρα thumbnail

Αυτό είναι το καυστικό σκίτσο της "Liberation" για τον Α.Τσίπρα

«Μία εντυπωσιακή ανακοίνωση που δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παραιτηθεί από τις αξιώσεις των πολεμικών αποζημιώσεων, μια μακρά διαμάχη μεταξύ Αθηνών – Βερολίνου τα τελευταία 70 χρόνια. Σε τρεις μήνες, από τότε που ανέλαβε το αξίωμα του πρωθυπουργού, ο Τσίπρας δείχνει σαν μην έχει μάθει τίποτα…», σημειώνεται. 

Η «Liberation» αναπαράγει επίσης τις δηλώσεις του αντικαγκελάριου της Γερμανίας για τις ελληνικές αξιώσεις.

«Ειλικρινά το θεωρώ αυτό χαζό», υποστηρίζει ο Ζίγκμαν Γκάμπριελ, ο Σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ, θεωρώντας ότι, το συμφέρον της Ελλάδας είναι να κινηθεί ευέλικτα βρίσκοντας τρόπους για να επιλύσει το πρόβλημα του χρέους τους.

«Και αυτή σίγουρα η ευελιξία δεν έχει να κάνει με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τις πολεμικές αποζημιώσεις», εξηγεί ο Γκάμπριελ. 
Η γαλλική αριστερή εφημερίδα θεωρεί επίσης ότι το κόμμα του Τσίπρα έχει ξεχάσει σχετικά γρήγορα τα οφέλη της Ελλάδας από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

«Χωρίς την Ε.Ε που θα ήταν η Ελλάδα σήμερα;», σχολιάζει ο Ζαν Κατρεμέρ και προσθέτει: 

«Θεωρεί κανείς ότι εάν η Γερμανία είχε καταβάλει το ποσό των πολεμικών αποζημιώσεων στην Αθήνα, η Ευρώπη θα ήταν σήμερα εν ειρήνη και η Ελλάδα πλούσια;». 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεχάσει ότι για την Ελλάδα θα είναι η τρίτη χρεοκοπία», προσθέτει ο Γάλλος δημοσιογράφος επισημαίνοντας ότι το να παίζουν οι Έλληνες το ρόλο του θύματος, δεν είναι προς το συμφέρον τους.


 
ΠΗΓΗ: enikos.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X