Έλαμψε ο Γιακουμάτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Απόλυτα επιτυχημένη και άκρως εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση του Μάριου Γιακουμάτου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας Νέων που διεξάγεται στην Τασκένδη. Ο Έλληνας πρωταθλητής εντυπωσίασε στη Σπάθη και έφτασε έως τους «16» πραγματοποιώντας μεγάλες εμφανίσεις και στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι το μέλλον της ξιφασκίας είναι ευοίωνο! Ο Γιακουμάτος αγωνίστηκε στον δεύτερο όμιλο. Ήταν πολύ συγκεντρωμένος και πετυχαίνοντας 4 νίκες σε έξι αγώνες, πέρασε απευθείας στον γύρο των 64. Εκεί αντιμετώπισε τον Ιάπωνα Χοσίνο. Όντας ανώτερος ο Έλληνας αθλητής επιβλήθηκε με 15-8.

Στους 32 αντιμετώπισε τον Φερχάνι (Τυνησία). Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα που το παρακολούθησε όλο το γήπεδο προσηλωμένο, ο Γιακουμάτος επιβλήθηκε με 15-14 και πήρε τη μεγάλη πρόκριση. Στους «16» διασταυρώθηκε με ακόμη έναν Ιάπωνα. Ο Φιτζ, όμως, ήταν πιο έτοιμος. Επιβλήθηκε με 15-7 και απέκλεισε τον Έλληνα πρωταθλητή.

Όπως και να έχει η πορεία του Μάριου Γιακουμάτου ήταν εντυπωσιακή και φυσικά παρακαταθήκη για το λαμπρό μέλλον του Έλληνα ξιφομάχου!

Σχετικά άρθρα