Σεξ: Το χάπι βοηθά τη γυναίκα να έχει οργασμό;  thumbnail

Σεξ: Το χάπι βοηθά τη γυναίκα να έχει οργασμό;

Γυναικείος οργασμός: Πράγματα ποπυ κάθε γυναίκα θέλει να ξέρει 


Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


 


 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


Η ανοργασμική γυναίκα μπορεί να αποκτήσει οργασμό αν χρησιμοποιήσει αντισυλληπτικό χάπι;


Το χάπι γενικά δεν επηρεάζει την οργασμική ικανότητα της γυναίκας, ούτε θετι­κά ούτε αρνητικά. Υπάρχει όμως η πιθανότητα να βοηθήσει ψυχολογικά όταν η έλ­λειψη του οργασμού συνδέεται αιτιολογικά με αναστολές της γυναίκας που προκαλούνται από το φόβο ms για μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.


Η γυναίκα που δεν κατορθώνει οργασμό κατά την επαφή, αλλά έχει κλειτοριδικό οργασμό έχει πρόβλημα;


Η γυναίκα θα μπορούσε ίσως να απολαμβάνει το σεξ και με μόνο κλειτοριδικό οργασμό, δεδομένου ότι η βασική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη οργασμού, ανεξάρ­τητα από τον τρόπο, τη θέση και τη στάση που αυτός επιτυγχάνεται. Πολλές φορές ο άντρας είναι αυτός που δημιουργεί ανησυχία ή πρόβλημα, όταν δεν μπορεί να οδηγήσει τη σύντροφό του σε κολπικό οργασμό.


Η γυναίκα που δεν έχει οργασμό είναι ψυχρή;


Η χρησιμοποίηση του όρου «ψυχρή» ή «ψυχρότητα» για τη γυναίκα που δεν κα­τορθώνει να φτάσει σε οργασμό είναι ανεπιτυχής, κι αυτό γιατί αφ’ ενός ο όρος δεν προσδιορίζει συγκεκριμένη σεξουαλική δυσλειτουργία και αφετέρου είναι άδικος για τη γυναίκα. Είναι σαφές ότι η ανοργασμική γυναίκα δεν είναι απαραίτητα «ψυ­χρή». Η έννοια ms ψυχρότητας ενδεχομένου να είναι η γενικότερη, αλλά όχι απα­ραίτητα καθοριστική για το πρόβλημα. Είναι άλλωστε δυνατόν η ανοργασμική γυ­ναίκα να έχει ερωτική επιθυμία, διέγερση και ύγρανση του κόλπου.


Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια στο σύγγραμμα του Δρ. Παπαθανασίου 501 ερωτήσεις για το σεξ . Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την παραχώρηση του υλικού


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102


Ε-mail: info@sexmedic.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X