Ψητά αχλάδια με κρασί και cranberries

<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>4 μεγάλα, ώριμα αχλάδια, ξεφλουδισμένα κομμένα στη μέση κατά μήκος αλλά με το κοτσάνι στη θέση τους όσο μπορούμε</li>
<li>250 γρ. cranberries ή φράουλες (αποψυγμένα αν είναι κατεψυγμένα)</li>
<li>1 κ.σ. ψιλοκομμένα καρύδια</li>
<li>3 κ.σ. μέλι</li>
<li>150 ml ξηρό λευκό κρασί</li>
<li>λίγες σταγόνες κόκκινo χρώμα μαγειρικής</li>
<li>φυλλαράκια δυόσμου, για διακόσμηση</li>
</ul>
<p> </p>
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></div>
<div class="text">
<p> </p>
<ul>
<li>Καθαρίζουμε τους σπόρους από το αχλάδι με ένα μαχαίρι. Ψιλοκόβουμε 2 κ.σ. από τα φρούτα και τα αναμειγνύουμε μαζί με τα καρύδια και 1 κ.σ. μέλι. Μοιράζουμε το μείγμα μέσα στα αχλάδια που τα έχουμε βάλει σε ένα μικρό ταψάκι.</li>
<li>Βάζουμε τα υπόλοιπα φρούτα , το μέλι, το κρασί και λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής αν θέλουμε , σε μια κατσαρολίτσα και φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια φωτιά. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το σιρόπι πάνω από τα αχλάδια προσεκτικά να μην αδειάσουμε το μείγμα των ξηρών καρπών.</li>
<li>Σκεπάζουμε το ταψάκι ελαφρά με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά, ραντίζοντας τα αχλάδια με το ζουμάκι 3 ή 4 φορές. Σερβίρουμε ζεστά ή κρύα και διακοσμούμε με κλωνάρια μέντας.</li>
</ul>
</div>
<div class="rate_me_title"> </div>
<div class="rate_me_title">http://akispetretzikis.com/</div>
</div>

Σχετικά άρθρα