Νέλσον: «Μόνο νίκη»

Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε για το Βελιγράδι εκεί που θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ερυθρό Αστέρα το βράδυ της Πέμπτης (21:45).
Οι πράσινοι θέλουν τη νίκη για να κρατούν την πρόκριση στα χέρια τους και να μην εξαρτόνται από τα αποτελέσματα των υπόλοιπων αγώνων. Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον επιστρέφει στη Χάλα Πιονίρ ως αντίπαλος του Ερυθρού Αστέρα και δήλωσε κατά την αναχώρηση της ομάδας ότι στο μυαλό των παικτών του Παναθηναϊκού βρίσκεται μόνο η νίκη.
Αναλυτικά:
«Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια πολύ καλή ομάδα με πλούσιο ταλέντο. Στο συγκεκριμένο ματς θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους και καμία πίεση σχετικά με το αποτέλεσμα. Για εμάς αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση το να καταφέρουμε να κερδίσουμε εκεί μέσα και να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Θα είναι ένα από τα πιο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια που έχουμε δώσει φέτος στη διοργάνωση. Σίγουρα θα είναι το πιο σκληρό περιβάλλον στο οποίο έχουμε αγωνιστεί. Γι’ αυτό και θα αποτελέσει ένα πολύ δυνατό τεστ, ώστε να προχωρήσουμε στην Ευρωλίγκα και να διαπιστώσουμε τις δυνατότητές μας σε ό,τι αφορά τα εκτός έδρας ματς».
Για το γήπεδο στο οποίο θα διεξαχθεί το αυριανό παιχνίδι: «Η «Χάλα Πιονίρ» είναι μικρότερη από τη «Μπεογκράτσκα Αρένα» αλλά εκεί ο θόρυβος είναι σαφώς μεγαλύτερος. Με τη φασαρία που κάνουν οι οπαδοί δίνουν ενέργεια στην ομάδα του Ερυθρού Αστέρα και μαζί ένα μεγάλο αβαντάζ. Επαναλαμβάνω πως είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε».
Για τα «όπλα» του Ερυθρού Αστέρα: «Ο Μαριάνοβιτς είναι κατά την άποψή μου ο πολυτιμότερος ψηλός στην Ευρωλίγκα φέτος. Ωστόσο ο Αστέρας δεν είναι μια ομάδα που στηρίζεται μόνο σε έναν παίκτη. Ο Τζένκινς βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση ενώ υπάρχει και ο Ουίλιαμς. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και αρκετοί ποιοτικοί νεαροί παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν σε πολλές θέσεις. Πρόκειται για μία επικίνδυνη ομάδα που παίρνει επιπλέον δύναμη όταν αγωνίζεται στην έδρα της. Απαιτείται μεγάλη συγκέντρωση από μέρους μας προκειμένου να τα καταφέρουμε».
Για τις αναμνήσεις του από τον Ερυθρό Αστέρα, όπου αγωνίστηκε για δύο σεζόν: «Εκεί πέρασα δύο από τα καλύτερά μου χρόνια στην Ευρώπη. Με σεβάστηκαν τόσο ο σύλλογος όσο και η χώρα. Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από τη θητεία μου στον Αστέρα. Ωστόσο η δουλειά μου είναι εδώ. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα μου και πρέπει να κερδίσει. Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που σκέφτομαι».

Σχετικά άρθρα