Μεγάλη συμμετοχή στο Thessaloniki Cup!

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι διεθνείς αγώνες «Thessaloniki Cup» που συνδιοργάνωσαν ο Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης και η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).Στους αγώνες συμμετείχαν 167 Αθλητές από 20 χώρες. Το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό και οι συμμετέχοντες προσέφεραν πλούσιο θέαμα.Οι αγώνες διεξήχθησαν σε όλα τα όπλα και συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες στην ηλικιακή κατηγορία των Ανδρών – Γυναικών.
Στο Ξίφος μονομαχίας ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Ιταλός Munzone. Δεύτερος αναδείχτηκε ο Νίκος Τσώκας (ΟΞΙΦ) και τρίτοι οι Μρίνοφ (Βουλγαρία) και Σαλέμι (Ιταλία)
Στο Ξίφος μονομαχίας γυναικών πρώτευσε η αθλήτρια του Παναθηναϊκού Μιμηγιάννη. Δεύτερη ήρθε η Βαρβέρη (ΜΑΘ) και τρίτες οι Χαρμανίδου (Ηλυσιακός) και Ντουμπινίνα (Nicosia).
Στο Ξίφος ασκήσεων ανδρών νικητής ήταν ο αθλητής από τον Μέγα Αλέξανδρο Κορδελιού Τεληπορανίδης. Το αργυρό μετάλλιο φόρεσε στο στήθος ο συμπαίκτης του Χριστόπουλος, ενώ στο βάθρο ανέβηκαν και οι Ιωαννίδης (Ηρακλής) και Χριστάκης (ΜΑΘ).
Στο Ξίφος ασκήσεων γυναικών νικήτρια αναδείχθηκε η αθλήτρια από τη Βουλγαρία Κότζεβα. Δεύτερη ήρθε η συμπατριώτισσά της Σάβτσεβα και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Ντιμίτροβα και Χατζηγεωργίου (ΜΑ Κορδελιού)
Στο κύπελλο στη Σπάθη ανδρών πήρε την πρώτη θέση ο αθλητής του Ολυμπιακού Γιώργος Τσουρούτας. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Σταύρος Παναγιωτίδης (Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης) και τρίτοι οι Μιχάλης Σιάλτσης (Γ.Ε. Φλώρινας) και Σταμένκοβιτς (Σερβία)
Στη Σπάθη γυναικών η αθλήτρια από την Αθλητική Ακαδημία Ιωαννίνων Μποτίνη, ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Καρπούζα (ΜΑΘ) και τρίτες αναδείχτηκαν οι αθλήτριες του ΑΣ Ξιφομάχου Βασιλείου και Κένζι
Παράλληλα διεξήχθη και η κατηγορία U-13. Στους παμπαίδες νικητής ήταν ο αθλητής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης Αβραμίδης και στις παγκορασίδες η αθλήτρια από τη Ρουμανία Dorgan.

Σχετικά άρθρα