Τα «αστέρια» του μπάσκετ στο Μουσείο της ΧΑΝΘ (pics)

Τα αστέρια του μπάσκετ στο Μουσείο της Χ.Α.Ν.Θ. Ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν…έκαναν τα «αστέρια» του Ελληνικού μπάσκετ, μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης, παίκτες με ανυπολόγιστη προσφορά στον αθλητισμό, κατά την επίσκεψη τους στο Μουσείο της Χ.Α.Ν.Θ.
Οι Νάσος Γαλακτερός, Νίκος Μπουντούρης, Γιάννης Γιαννούλης, Παναγιώτης Λιαδέλης, Χρήστος Κωσταντινίδης, Λευτέρης Κακιούσης, Δήμος Ντικούδης, Κώστας Τσαρτσαρής, Γιάννης Λάππας, Αχιλλέας Μαματζιόλας, Γιώργος Γιαννουζάκος, Γιώργος Χρυσανθόπουλος, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση που τους έκανε η ΧΑΝΘ και αντάμωσαν ξανά στο κλειστό γυμναστήριο “Μίμης Τσικίνας”σε μια εκδήλωση που έγινε στο περιθώριο του φιλικού αγώνα που διοργάνωσε για φιλανθρωπικό σκοπό η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Νόμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βετεράνων στο Αλεξάνδρειο. 

Το “παρών” στην ξενάγηση του Μουσείου που έγινε από τον Γιωργή Μπουσβάρο έδωσε και ο Γιάννης Ιωαννίδης: «Η ΧΑΝΘ είναι ένα σημαντικό κομμάτι της Θεσσαλονίκης. Έχει προσφέρει πάρα πολλά όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και στον πολιτισμό. Όλοι περάσαμε από εδώ. Εγώ μεγάλωσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Μητροπόλεως ήταν το σπίτι μου, λίγα μέτρα από εδώ που είμαστε τώρα άρχισα να πρωτοπαίζω μπάσκετ, στο χωμάτινο τότε γήπεδο της ΧΑΝΘ. Θυμάμαι τον ανταγωνισμό που είχαμε εγώ ως παίκτης του Άρη με τα παιδικά τμήματα της ΧΑΝΘ που ήταν πάντα πολύ δυνατά”, θυμήθηκε με αφορμή την παρουσία του στο Μουσείο μας ο Έλληνας πολυνίκης τεχνικός. “Μπράβο στην ΧΑΝΘ για την απόφαση της να δημιουργήσει αυτό το Μουσείο, είναι σπουδαίο να δίνεις ερεθίσματα στα παιδιά ώστε να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Είναι καλό το μπάσκετ και ο αθλητισμός να μπαίνει στην ψυχή νέων παιδιών γιατί ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής».
Ενθουσιασμένος από την επίσκεψη του στο Μουσείο της ΧΑΝΘ δήλωσε ο Κώστας Τσαρτσαρής: «Είναι εξαιρετικά πρωτοποριακή η δουλειά που έχει γίνει, αυτό το Μουσείο ήταν κάτι που έλειπε από το Ελληνικό μπάσκετ. Συγχαρητήρια στον Γιωργή Μπουσβάρο και όσους έχουν συμβάλει στην δημιουργία του. Μακάρι αυτό το Μουσείο να μεγαλώσει και να αποκτήσει διεθνή φήμη. Είναι πολύ τιμητικό να αντικρίζω αντικείμενα δικά μου σε αυτό τον χώρο».

Τον Γιάννη Ιωαννίδη και τους βετεράνους υποδέχτηκαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΧΑΝΘ, κα Ελένη Αθανασιάδη και κ. Κωστής Τσικίνας, ο πρόεδρος των αθλητικών ομάδων κ. Βαγγέλης Ντινόπουλος ,o Γενικός Διευθυντής της ΧΑΝΘ, κ. Χρήστος Τριγωνάς, ο διευθυντής των αθλητικών ομάδων και αθλητικού κέντρου κ. Γιώργος Πετρίδης, η Μουσειολόγος της ΧΑΝΘ, Χριστίνα Μπατέκα ενώ την ξενάγηση πραγματοποίησε ο κ. Γιωργής Μπουσβάρος.

Σχετικά άρθρα