«Σκέφτομαι το νταμπλ, όχι να φύγω»

Για την πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό και όσα έζησε στους ερυθρόλευκους, αλλά και για τα όνειρα που έχει για τη συνέχεια της καριέρας του μίλησε ο Αρτούρ Μασουακού σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Γαύρος»
Ο Γάλλος αμυντικός αναφέρθηκε στο σύλλογό του, στο μέλλον του, στον Βαγγέλη Μαρινάκη, στους ευρωπαϊκούς στόχους και σε πολλά ακόμη θέματα.
Ο Μασουακού μίλησε:
Για το αν πήρε την σωστή απόφαση να απορρίψει Μαρσέιγ και Γιουβέντους για τον Ολυμπιακό: «Νομίζω ότι θα έκανα το ίδιο πράγμα και δεν θα άλλαζα κάτι στην απόφασή μου. Στον Ολυμπιακό βρήκα αυτό που έψαχνα και νομίζω ότι με την απόδοσή μου είναι κάτι που μεταφράζεται μέσα στο γήπεδο. Εδώ νιώθω και αισθάνομαι καλά και θα έπαιρνα την ίδια απόφαση. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό και δεν θα άλλαζα τη σκέψη μου».
Για αυτά που έχει κερδίσει στον Ολυμπιακό: «Έχω αναμφίβολα κερδίσει πολλά πράγματα από τη στιγμή που αποφάσισα να έρθω στον Ολυμπιακό και άρχισα να παίζω εδώ. Έχω μάθει αρκετά καινούργια πράγματα τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο και νιώθω ότι μέρα με τη μέρα βελτιώνομαι τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Πέρα όμως από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που με βοηθούν να γίνομαι καλύτερος ποδοσφαιριστής, νομίζω αποκτώ και πολύ σημαντικές εμπειρίες. Ο Ολυμπιακός με έχει βοηθήσει να γίνω γνωστός στο ευρωπαϊκό στερέωμα με τις συμμετοχές μου στο Champions League, αλλά και το Europa League Και έχω τη δυνατότητα να δείξω τι μπορώ να κάνω σε άλλες ομάδες αλλά και στον κόσμο. Και υπό αυτή την έννοια τα κέρδη για εμένα είναι πολλαπλά».
Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Τον έχω γνωρίσει και έχουμε βρεθεί τετ α τετ στο γραφείο του και έχουμε μιλήσει. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος πραγματικά λατρεύει την ομάδα και η εικόνα που έχω είναι αυτή ενός πολύ φιλόδοξου ανθρώπου ο οποίος πραγματικά αγαπάει το να είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού. Θέλει να κάνει μεγάλα πράγματα για την ομάδα και θέλει να βλέπει την ομάδα να τα πετυχαίνει. Και εισπράττω ότι αφιερώνει όλη του την ενέργεια για να πετύχει ο Ολυμπιακός. Από εκεί και πέρα, δεν τον γνωρίζω περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά η γνώμη που σχημάτισα για τον ίδιο είναι ενός ανθρώπου πολύ φιλόδοξου, ο οποίος αγαπάει τον Ολυμπιακό και αγαπάει αυτό που κάνει και θέλει να δει την ομάδα να πετυχαίνει».
Για το αν θα φύγει του χρόνου: «Έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν και θα συνεχίσω να το λέω, το πόσο καλά αισθάνομαι που βρίσκομαι εδώ στον Ολυμπιακό. Υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα τα οποία πρέπει να σκεφτώ και σκέφτομαι καθημερινά, προτού σκεφτώ το ενδεχόμενο να φύγω. Έχουμε μπροστά μας να κατακτήσουμε το νταμπλ, το οποίο θέλω διακαώς με τον Ολυμπιακό. Πολλές φορές το πότε θα κάνεις το επόμενο βήμα δεν εξαρτάται ούτε από εσένα, αλλά ούτε και από την ομάδα σου. Εάν οι ομάδες, οι οποίες διαβάζω πως με παρακολουθούν, εκδηλώσουν ενεργά το ενδιαφέρον τους και υπάρξει συμφωνία με τον Ολυμπιακό, τότε το βήμα θα γίνει. Εάν όχι, τότε δεν θα γίνει. Μέχρι τότε όμως αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μείνω συγκεντρωμένος στον Ολυμπιακό και να δίνω το 100% για τη φανέλα που φοράω και όλα είναι θέμα τάιμινγκ. Νομίζω πως όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή για να κάνω το επόμενο βήμα, αυτό θα γίνει από μόνο του και αβίαστα. Μέχρι τότε όμως δεν θα σταματήσω να τονίζω πόσο καλά αισθάνομαι που είμαι ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού».
Για το αν έχει μείνει ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας: «Μπορούμε να πούμε “ναι”, αλλά μπορούμε να πούμε και “όχι”. Σίγουρα κάναμε κάποια παιχνίδια αντάξια του ονόματος του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και πετύχαμε κάποιες πολύ σημαντικές νίκες απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους. Όμως δεν καταφέραμε να προχωρήσουμε από τη φάση των ομίλων, κάτι που θέλαμε πολύ και η προσπάθεια που κάναμε ήταν πραγματικά μεγάλη, αλλά συνολικά το αποτέλεσμα μας άφησε μία πικρή γεύση, αν μπορούμε να το πούμε έτσι.Στη συνέχεια στο Europa League μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα απ΄ ό,τι καταφέραμε, όμως υπάρχουν μπροστά μας ευκαιρίες να πετύχουμε τις επόμενες χρονιές αυτό που θέλουμε. Τώρα μας μένουν το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και γνωρίζω πως αυτά τα τρόπαια είναι σημαντικά για τον κόσμο του Ολυμπιακού, όπως είναι σημαντικά και για εμάς, γιατί αναγνωρίζουμε την αξία να κατακτάς αυτούς τους τίτλους. Σε προσωπικό επίπεδο, νομίζω ναι, έχω κάνει μέχρι στιγμής μία αρκετά καλή χρονιά, και αισθάνομαι δυνατός, και έχω αυτοπεποίθηση, και νομίζω πως έχω κάνει κάποια πολύ καλά παιχνίδια. Φυσικά νιώθω ότι έχω περιθώριο βελτίωσης, όπως και έχω πολλές φιλοδοξίες για το μέλλον και θεωρώ ότι του χρόνου θα προσπαθήσω και ελπίζω να κάνω μία ακόμη καλύτερη χρονιά φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού».
Για όσους αμφισβητούν τον Ολυμπιακό: «Είναι τόσο απλό, ο αγωνιστικός χώρος το λέει από μόνος του. Στην Ελλάδα δεν έχουμε αντίπαλο, είμαστε μακράν η καλύτερη ομάδα σε ποιότητα και δυνατότητες και νομίζω ότι το έχουμε αποδείξει αυτό κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ότι είμαστε και πιο ποιοτικό ρόστερ. Όταν είσαι πρώτος, όλοι οι αντίπαλοί σου θα πουν άσχημα πράγματα για εσένα και θα σε κριτικάρουν και θα σταθούν στο παραμικρό για να μειώσουν την προσπάθειά σου. Αλλά νομίζω πως ο αγωνιστικός χώρος είναι αυτός που αποδεικνύει πως είμαστε η καλύτερη ομάδα».
Για το αν ένιωθε κίνδυνο στο ντέρμπι της Λεωφόρου: «Είναι αλήθεια ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές που βρεθήκαμε εκεί αισθανθήκαμε τον κίνδυνο και αισθανόμασταν ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί κάτι να μας πετύχαινε στο κεφάλι! Ωστόσο, μέσα στο γήπεδο, παρότι υπήρχαν οπαδοί οι οποίοι προσπάθησαν να μη δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις για εμάς τους ποδοσφαιριστές, υπήρχαν όμως και πολλοί οι οποίοι δρούσαν σαν τρελοί και ανεξέλεγκτα! Αυτό σίγουρα μας φόβισε. Όμως όταν μπαίνεις στον αγωνιστικό χώρο και ξεκινάει το ματς, καταβάλλεις μεγάλη προσπάθεια να μην το σκέφτεσαι αυτό και να επικεντρωθείς στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό να το κάνεις».
Για το αν η υπέρβαση στην Ευρώπη είναι κοντά: «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πραγματικά στον Ολυμπιακό αισθάνομαι ότι έχουμε τα πάντα στη διάθεσή μας και έχουμε όλες τις δυνατότητες να πετύχουμε την ευρωπαϊκή υπέρβαση την οποία αναζητάμε. Έχουμε τα πάντα ως ομάδα, εγκαταστάσεις και ως διοίκηση για να πάμε μπροστά και να πετύχουμε αυτό που ψάχνουμε. Αν θεωρήσουμε ότι στο Champions League είναι πολύ πιο δύσκολα ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι σημαντικό, στο Europa League νομίζω δεν είναι έτσι και εκεί έχουμε ακόμη περισσότερες δυνατότητες και πιστεύω ότι προσπαθώντας, μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά και κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός θα κάνει το βήμα που θέλει και θα φτάσει εκεί που ονειρεύεται, με την κατάκτηση κάποιου ευρωπαϊκού τίτλου!»

Σχετικά άρθρα