Οι πιο αποδοτικοί τρόποι που… πιάνουν για να ζητάς συγγνώμη όταν φταις

Τους τελευταίους μήνες ήρθε στον χώρο εργασίας ένας νεαρός τον οποίο συμπάθησα από την πρώτη στιγμή. Μου έμοιαζε με άγγελο. Ήρεμη προσωπικότητα.

Το θέμα είναι ότι εγώ αν και έχω σχέση, κάποιες φορές ένιωθα κάτι παραπάνω από το επαγγελματικό ενδιαφέρον. Επειδή δεν έπρεπε να αισθάνομαι έτσι και δεν ήταν αυτό που έβλεπα εγώ (δηλαδή αποδείχθηκε αρκετά πονηρός), έγινα επιθετική απέναντί του.

Ερχόμαστε σε σύγκρουση συχνά

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ερχόμαστε σε σύγκρουση συχνά. Όμως, φεύγει μόνιμα εξωτερικό και η τελευταία μας επικοινωνία δεν ήταν και η καλύτερη. Τσακωθήκαμε. Δεν θέλω να φύγει και να είμαστε έτσι. Θέλω να επανορθώσω αλλά έχω πρόβλημα επικοινωνίας και ντρέπομαι να εκφράζομαι. Τι θα μπορούσα να κάνω;

kakia-neyra

Στο ερώτημά απαντά η ψυχολόγος Κατερίνα Δημητρίου

Δεν θέλετε να τον χάσετε από τη ζωή σας αλλά δεν είναι πολύ ξεκάθαρο το «γιατί». Το καλύτερο για εσάς, όπως λέτε εσείς η ίδια, είναι να προσπαθήσετε να επαναφέρετε μια καλής ποιότητας επικοινωνία μεταξύ σας.

Μερικές λέξεις δεν μπορούν δυστυχώς να αλλάξουν την έλξη ή τα συναισθήματά του για εσάς. Θα πρότεινα όμως να κινηθείτε προς αυτήν την παρακάτω κατεύθυνση:

Ξεκαθαρίστε τον στόχο σας

Για ποιο λόγο ενδιαφέρεστε να συνεχίσετε την επικοινωνία μαζί του; Το θέλετε για να είναι όλα πιθανά μεταξύ εσάς και εκείνου; Ή δεν θέλετε να σχηματίσει μια κακή εικόνα για σας;

Προσπαθήστε να δείτε μέσα από τη δική του οπτική

Και αποφύγετε να ασχοληθείτε με το πόσο δίκαιο είχατε εσείς και σε τι ακριβώς. Εάν γνωρίζει ότι εσείς είστε σε σχέση και δεν έχετε γίνει ξεκάθαρη για το τι θέλετε μαζί του εκτός από ένα απροσδιόριστο φλερτ, μάλλον είναι αναμενόμενο να μην σας έχει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη.

Να είστε ξεκάθαρη

Υιοθετήστε μια προσέγγιση μέσα από την οποία δείχνετε ξεκάθαρα εκτίμηση και σεβασμό στην προσωπικότητά του και υποστήριξη στις κινήσεις που κάνει για το μέλλον του. Εάν σκεφτείτε μέσα από τη δική του οπτική και ξεκαθαρίσετε τον δικό σας στόχο, ίσως θα είναι πιο εύκολο να του επικοινωνήσετε τα όσα θέλετε.

Μην φοβάστε να είστε ειλικρινής

Οι κόντρες και οι αντιπαραθέσεις σίγουρα δεν το κάνουν πιο εύκολο. Μην φοβάστε να είστε ειλικρινής, να παραδεχθείτε ότι «ξεφύγατε», ίσως να είναι η μόνη σας ευκαιρία μαζί του. Για αυτό επικοινωνήστε μαζί του και προσπαθήστε να τον φέρετε πάλι μέσα στη ζωή σας.

Να είστε σύντομη

Στείλτε ένα μήνυμα στο κινητό, ένα σημείωμα μέσω email, ακόμα καλύτερα πάρτε τον τηλέφωνο εάν δεν θέλει να σας συναντήσει σε φυσικό χώρο. Το πιο πιθανό είναι ότι δεν θέλει να σας δει ή να σας ακούσει, αλλά να είστε σύντομη στο σημείωμα που θα του στείλετε και να απολογηθείτε για τη συμπεριφορά σας (όχι για την προσωπικότητά σας «είμαι κάπως έτσι…»).

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Άφεση αμαρτιών: Γιατί να συγχωρέσεις αυτούς που σε πλήγωσαν;

Η συγχώρεση και τα οφέλη της στην ψυχολογία μας

Συγχώρεση: Η απάντηση – φάρμακο για όλους τους αρρώστους

Σχετικά άρθρα