Μπαρμπόσα: «Πάμε για πρωτάθλημα του χρόνου»

Το στόχο της ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν στη Super League έθεσε ο Έλντερ Μπαρμπόσα, ο οποίος αναφέρθηκε στα ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό αλλά και στον Σιμόες.
Αποσπάσματα των δηλώσεών του στην εφημερίδα “Sportday”:
Για την επόμενη σεζόν και τις διαθέσεις πρωταθλητισμού της ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα. Εγώ παίζω πάντα για τη νίκη, σε όποια κατηγορία και αν είμαστε. Τώρα που αλλάζει το επίπεδο, υπάρχει ένα κίνητρο παραπάνω. Η ΑΕΚ πάντα έπαιζε για τις νίκες. Τώρα θέλουμε τις νίκες για να κάνουμε πρωταθλητισμό. Εγώ στην Πόρτο μεγάλωσα, που παίζει πάντα για τους τίτλους. Οπότε ξέρω από αυτό και είναι λογικό να θέλω να παίζω γι’ αυτό. Ναι, του χρόνου πάμε για πρωτάθλημα».
Για το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο Champions League: «Στόχος μας είναι να κερδίζουμε παντού. Και σαφώς, σκέφτομαι το Champions League και στόχος μου είναι να παίξω με την ΑΕΚ στο Champions League, γι’ αυτό πάμε παντού για τις νίκες».
Για τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο: «Είχαμε πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι, άρα η ευκαιρία χάθηκε στο εντός έδρας που δεν εκμεταλλευτήκαμε το καλό αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Ξέραμε ότι κάναμε ό,τι καλύτερο σε αυτά τα παιχνίδια, ο κόσμος ήρθε στο γήπεδο, αλλά αυτό το ματς ανήκει στο παρελθόν. Είναι μια πίκρα γιατί χάσαμε έναν πολύ μεγάλο στόχο, μας σημάδεψε, αλλά κοιτάμε μπροστά».
Για τον συμπατριώτη του, Σιμόες: «Έχω μιλήσει μαζί του. Ξεκινήσαμε και οι δύο από την Πόρτο. Δεν ήμασταν συμπαίκτες γιατί αυτός είναι πιο μικρός. Είναι πολύ καλός αμυντικά, αλλά μπορεί να περάσει σωστά τη μπάλα μπροστά. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει ανέβει πάρα πολύ και έχει γίνει από τα σημεία αναφοράς του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Φέρνει περισσότερο στον Ανάκογλου, είναι “οκτάρι”».

Σχετικά άρθρα