Για την υπέρβαση στη Μόσχα

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην είναι το φαβορί στη σειρά των προημιτελικών με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αλλά οι πράσινοι θέλουν να κάνουν την υπέρβαση και να πάρουν το εισιτήριο για το Final 4 της Μαδρίτης.
Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ρίχνεται απόψε (20:00, ΝΕΡΙΤ, pamesports.gr) στη μάχη με αντίπαλο της ΤΣΣΚΑ του πρώην πράσινου Δημήτρη Ιτούδη και αναζητά τον τρόπο να σπάσει τη Μοσχοβίτικη έδρα και να φέρει τη σειρά στο ΟΑΚΑ.
Σαφώς η ΤΣΣΚΑ είναι το ξεκάθαρο φαβορί καθώς η παρουσία και μόνο του φετινού, ελληνοποιημένου και ανανεωμένου Παναθηναϊκού στα play offs της Ευρωλίγκας αποτελεί μία υπέρβαση. Ο στόχος που είχε τεθεί στην αρχή της σεζόν έχει επιτευχθεί. Αυτός δεν ήταν άλλος από την πρόκριση στο Top-16. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός έκανε το βήμα παραπάνω και πήρε το εισιτήριο για τα play offs και πλέον βλέπει το Final – 4.
Κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αλλά οι πρωταθλητές έχουν το δικαίωμα στο όνειρο και μπορούν να ελπίζουν. Οι πράσινοι έχουν ταξιδέψει στη Μόσχα με 13 παίκτες. ο Γκάνι Λαουάλ έχει μείνει στην Αθήνα χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο προβλήματα τραυματισμού. Διαμαντάκος και Μποχωρίδης δεν ακολούθησαν την αποστολή στη Ρωσία καθώς δεν είναι έτοιμοι. Στη χθεσινή προπόνηση προέκυψε ξαφνικό πρόβλημα με τον Έι Τζέι Σλότερ να αποχωρεί αφού γύρισε το πόδι του και τη συμμετοχή του να αποφασίζεται την τελευταία στιγμή. Πάντως το πιθανότερο είναι ο Αμερικανός να μην αγωνιστεί και θα γίνει αγώνας δρόμου προκειμένου να προλάβει το δεύτερο παιχνίδι.
Ο Δημήτρης Ιτούδης δεν υπολογίζει στον Φριτζόν ο οποίος έχει κάταγμα στο δάκτυλο. Κατά τα λοιπά Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι πλήρης και δείχνει έτοιμη να κάνει το 1-0. Οι Ρώσοι γνωρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός είναι επικίνδυνος και φροντίζουν να το υπενθυμίζουν στους… εαυτούς τους στις δηλώσεις που κάνουν.
Διαιτητές της αναμέτρησης είναι ο Λουίτζι Λαμόνικα από την Ιταλία, ο Βιθέντε Μπούλτο από την Ισπανία και ο Κάρλος Περούγκα επίσης από την Ισπανία.

Σχετικά άρθρα