Πόση συναισθηματική νοημοσύνη έχουν τα ζώδια; thumbnail
Τα ζώδια και η «εξυπνάδα της καρδιάς»

Πόση συναισθηματική νοημοσύνη έχουν τα ζώδια;

Πιθανόν θα έχεις ακούσει τον όρο «συναισθηματική νοημοσύνη». Χρησιμοποιείται σε αντιδιαστολή με τη διανοητική νοημοσύνη, που είναι η ικανότητα να αναλύεις και να συνθέτεις δεδομένα, να λύνεις προβλήματα και να κάνεις συσχετισμούς με βάση τις πληροφορίες που διαθέτεις. Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι μια σειρά από ικανότητες και χαρακτηριστικά που σε κάνουν καλύτερο στις διαπροσωπικές σου σχέσεις και σε βοηθούν να χειρίζεσαι πιο αποτελεσματικά όλες τις καταστάσεις της ζωής.

 

Η διανοητική νοημοσύνη μετριέται με συγκεκριμένα τεστ αλλά δεν υπάρχουν αντίστοιχα για τη συναισθηματική. Παρόλα αυτά, και χωρίς τεστ, είναι ολοφάνερο ποια άτομα τα καταφέρνουν καλύτερα στις σχέσεις τους και κατ’ επέκταση στη ζωή τους. Υπάρχουν βέβαια κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της συναισθηματικής νοημοσύνης που άλλοι τα έχουν σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό και άλλοι όχι. Αυτό ισχύει και αν το δούμε από την αστρολογική πλευρά, με βάση τα αρχετυπικά γνωρίσματα των ζωδίων. Ορισμένα ζώδια έχουν υψηλότερη συναισθηματική νοημοσύνη σε κάποιους τομείς και ορισμένα σε άλλους.

 

Μπορείς να δεις παρακάτω ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά και ποια ζώδια τα έχουν πιο ανεπτυγμένα. Το καλό είναι όμως ότι ακόμα κι αν κάποια από αυτά μας λείπουν, μπορούμε να τα καλλιεργήσουμε, ώστε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας.

 


  • Το πρώτο στοιχείο της συναισθηματικής νοημοσύνης είναι η ικανότητα να μπαίνεις στη θέση του άλλου και να καταλαβαίνεις ή μάλλον να νιώθεις πώς αισθάνεται. Αυτό σε κάνει πιο ευαίσθητο και σε βοηθά να δημιουργείς ουσιαστικές σχέσεις. Ο Καρκίνος, ο Ζυγόςκαι οι Ιχθείς έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένη αυτή την ικανότητα. Επίσης, σε κάποιο βαθμό και ο Δίδυμος και ο Υδροχόος, παρόλο που η δική τους στάση είναι πιο εγκεφαλική.

  • Δεύτερο χαρακτηριστικό είναι η αναγνώριση των συνεπειών των πράξεών σου πάνω στους άλλους. Με αυτό το χάρισμα καταφέρνεις να κάνεις πιο συνειδητές επιλογές στη ζωή και να αποφεύγεις πολλές «λούμπες». Τα γήινα ζώδια, ΤαύροςΠαρθένος και Αιγόκερως έχουν έντονη αυτή την επίγνωση. Από μια άλλη σκοπιά, επίσης ο Ζυγός σκέφτεται αρκετά τις επιπτώσεις πριν ενεργήσει.

  • Τρίτο στοιχείο της συναισθηματικής νοημοσύνης είναι η ευθυκρισία, η δυνατότητα δηλαδή να βλέπεις τους άλλους όπως πραγματικά είναι και να αυξάνεις έτσι τις πιθανότητες της επιτυχίας σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Ο Δίδυμος, ο Ζυγός και ο Σκορπιός είναι καλοί κριτές των ανθρώπων. Όπως επίσης ο Ταύρος, ο Παρθένος και ο Αιγόκερως, με έναν πιο εγκεφαλικό τρόπο.

  • Τέταρτο βασικό χαρακτηριστικό είναι η ανάληψη των προσωπικών σου ευθυνών για την αποτυχία μιας σχέσης. Το να μην ρίχνεις στους άλλους (μόνο) το φταίξιμο αλλά να αναζητείς και το δικό σου σφάλμα. Έτσι μπορείς να αλλάζεις προς το καλύτερο. ΟΛέων, ο Ζυγός, ο Τοξότης και ο Υδροχόος είναι από τα ζώδια που δεν διστάζουν να παραδεχτούν το λάθος τους.

  • Το πέμπτο χαρακτηριστικό είναι η αυτο-επίγνωση, δηλαδή η ικανότητα να βλέπεις καθαρά τον εαυτό σου και να κατανοείς τα κίνητρά σου, όπως και να βλέπεις τα κίνητρα των άλλων. Ο Κριός, ο Ταύρος, ο Δίδυμος και ο Σκορπιός είναι ζώδια που συνήθως τα πάνε καλά με αυτό το θέμα.

  • Η ευελιξία της σκέψης είναι το έκτο χαρακτηριστικό της συναισθηματικής νοημοσύνης. Το να μπορείς να βλέπεις τα πράγματα από διαφορετικές πλευρές σε βοηθά να πορεύεσαι μέσα στις σχέσεις σου πετυχαίνοντας εκεί που άλλοι, πιο άκαμπτοι και πεισματάρηδες χαρακτήρες, αποτυγχάνουν. Ο Δίδυμος, ο Ζυγός, ο Τοξότης και ο Ιχθύς έχουν αυτό το χάρισμα.


Διαβάστε τη συνέχεια στο: http://www.myastro.gr/zodia/astrologia-zodia/zodia-synaisthimatiki-noimosini.html

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X