Η αρχή του τέλους, έφερε μία νέα αρχή

Πέρασαν δύο χρόνια από εκείνο το ματς στο “Σπύρος Λούης”, όπου η ΑΕΚ ουσιαστικά υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική, γεγονός που ενεργοποίησε την αρχή του τέλους και το νέο ξεκίνημα κυριολεκτικά από το μηδέν. Το τί συνέβη εκείνο το βράδυ στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, αλλά και μετά λίγο πολύ έχει γραφτεί. Θα ήθελα όμως να καταθέσω κάποια πράγματα εδώ μέσα από το pamesports.gr για εκείνο το βράδυ (και όχι μόνο).
Είχα την “τύχη” και το “θράσος” να τα ζήσω live, μαζί με έναν ακόμα συνάδελφο, μέσα από το διάδρομο των αποδυτηρίων, ακριβώς έξω από το καμαράκι του Σταύρου Τριτσώνη. Είδα live τις τεράστιες προσπάθειες τόσο του Βασίλη Δημητριάδη, όσο και του Τραϊανού Δέλλα να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και να πείσουν τον διαιτητή να γυρίσει στον αγωνιστικό χώρο του εκκενωμένου ΟΑΚΑ, προκειμένου να παιχτούν κάποια… δευτερόλεπτα, προκειμένου να μη μηδενιστεί η ΑΕΚ και έρθει το μοιραίο.
Είδα τους παίκτες της ΑΕΚ να προσπαθούν να εξηγήσουν σε κάποιους οπαδούς ότι δεν έπρεπε να μπούνε στο γήπεδο και πως έπρεπε να αποχωρήσουν άμεσα για να συνεχιστεί το ματς, την ώρα που κάποιοι ζούσαν στον μαγικό τους κόσμο και έτρωγαν… φρούτα! Κάποιοι μάλιστα ξεντύθηκαν και ήταν με τις παντόφλες, την ώρα που ο προπονητής τους έτρεχε σαν παλαβός!
Άκουσα με τα αυτιά μου τον Παύλο Δερμιτζάκη να λέει ότι δεν έχει πρόβλημα να βγει και τους παίκτες του Πανθρακικού παρότι ήταν με τις παντόφλες, να λένε “οκ”. Ήμουν μάρτυρας του εμπαιγμού από τον Τριτσώνη που έδωσε εντολή εκκένωσης των διαδρόμων για να βγει και να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι, μόνο και μόνο για να μείνει μόνος του και να “κλείσει” οριστικά και αμετάκλητα το φύλλο αγώνα.
Η ΑΕΚ το βράδυ της 14ης Απριλίου του 2013, υποβιβάστηκε αγωνιστικά, όμως δεν “πέθανε”. Θα μπορούσε να είχε σωθεί, αν για παράδειγμα δεν είχε αδικηθεί κατάφωρα στο ματς με το Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, όπου έγιναν όργια. Ή αν είχε αλωθεί εκ των έσω και είχε πέσει στα χέρια γνωστού ανθρώπου που έχει εντάξει στο άρμα του πολλές ομάδες της Super League. Αν είχε γίνει παράρτημα, όπως μαρτυρούσε στο sms του πορίσματος Κορέα, ότι ήθελε να κάνει ο “επενδυτής” που προωθούσαν κάποιες σκοτεινές δυνάμεις.
Εκείνη τη σεζόν συνέβησαν πολλά για να επέλθει τελικά το μοιραίο. Ανύπαρκτη διοίκηση, τραγικοί χειρισμοί σε όλα τα επίπεδα, από το θέμα της επιλογής των προπονητών, μέχρι τα σενάρια της ενεργοποίησης του Βιντιάδη στα οποία ενεπλάκησαν και οπαδοί. Κοροϊδία σεναριακού επιπέδου Σπίλμπεργκ τουλάχιστον έξι μηνών από ανθρώπους που λειτουργούσαν με βάσει το τί θα γράψουν οι δημοσιογράφοι.
Η ΑΕΚ εκείνη τη χρονιά θύμιζε δίχως κανένα ίχνος υπερβολής εγκαταλελειμμένο οίκο ανοχής! Στο παιχνίδι στα Γιάννινα για παράδειγμα έγιναν πολλά. Θα χρειαζόντουσαν στοιχεία για να αποδείξω κάποια πράγματα, τα οποία δυστυχώς δεν τα έχω. Όμως οι φύλακες έχουν πλέον γνώση. Ευτυχώς κάποιοι “ήρωες” έφυγαν και είναι πλέον μακριά από την ομάδα. “Τύποι” που έκαναν μόνο κακό και πλέον βρίσκονται σε… πλατείες ή φοράνε κελεμπίες.
Εκείνος ο υποβιβασμός, έκανε ανθρώπους να πονέσουν να κλάψουν, να αποκτήσουν προβλήματα υγείας δίχως ίχνος υπερβολής. Μετά το σβήσιμο των φώτων στο ΟΑΚΑ και αφού είχε κλείσει και η εφημερίδα, συναντηθήκαμε σε μαγαζί βετεράνου παίκτη της ΑΕΚ, πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας, ένας τότε νυν, κάποια μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος και μερικοί συνάδελφοι. Επικρατούσε βουβαμάρα. Κανένας δεν ήξερε τί θα συμβεί μόλις ξημερώσει.
Πέρασαν κάποιες μέρες, ακολούθησε η ήττα στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, ήρθε και η οριστική απόφαση του μηδενισμού και της αφαίρεσης βαθμών και υπογράφτηκε το τέλος. Όμως μερικά 24ωρα αργότερα ξημέρωσε η ελπίδα. Της Ανάστασης. Της Αναγέννησης. Η ΑΕΚ πλέον μετράει αντίστροφα για να διώξει τον εφιάλτη. Όλα σε λίγο καιρό θα είναι μία κακή ανάμνηση. Η οποία όμως δεν πρέπει να ξεχαστεί. Γιατί από τα λάθη μας πρέπει να μαθαίνουμε και να μην τα επαναλαμβάνουμε…
Η ΑΕΚ γυρνάει δυνατή σε όλα τα επίπεδα. Και σύντομα και με δικό της γήπεδο. Και ο αετός θα ανοίξει και πάλι τα φτερά του για να πετάξει ψηλά…

Σχετικά άρθρα