Πόσες φορές σεξ πρέπει να κάνει ένα ζευγάρι;  thumbnail

Mαρίνα, 42 ετών

Γιατί κάποιος άντρας δεν θέλει σεξ. Είμαστε μαζί με τον αρραβωνιαστικό μου οκτώ μήνες και συζούμε Ενω μου λέει ότι θα είμαστε πάντα μαζί και θα παντρευτούμε το πρόβλημα μου είναι ότι δεν έχουμε κάνει σεξ καθόλου πέρα από 4 φορές που ικανοποίησα

Πόσες φορές σεξ πρέπει να κάνει ένα ζευγάρι;

Aναγνώστριά μας ρωτά: 


Γιατί κάποιος άντρας δεν θέλει σεξ. Είμαστε μαζί με τον αρραβωνιαστικό
μου οκτώ μήνες και συζούμε Ενω μου λέει ότι θα είμαστε πάντα μαζί και
θα παντρευτούμε το πρόβλημα μου είναι ότι δεν έχουμε κάνει σεξ καθόλου
πέρα από 4 φορές που ικανοποίησα εγώ μόνο τη δική του πλευρά και δεν
ξαναενδιαφέρθηκα γι αυτό επειδή θέλω μια νορμάλ σεξουαλική ζωή Εχει
κάτι προβλήματα με βαρύ κρύωμα και αυχενικό εδώ και 6 μήνες περίπου
και προφασίζεται ότι εκεί εστιάζεται αυτό το θέμα αλλά δεν με πείθει
Εδω και αρκετο καιρό δεν το ζητάω γιατι νιώθω γυναίκα και θέλω ο
άντρας να γίνει κυνηγός. Ειμαστε και οι δυο σαράντα χρονών με διαφορά έξι
μήνες εκείνος μεγαλύτερος μου και να επισημάνω ότι δεν είναι Έλληνας
αν παίζουν τυχόν ρόλο διαφορετικές κουλτούρες λαών. Δεν θέλω να αρχίσω
να σκέφτομαι πάρα πολλά σχετικά με αυτό και κάνω λάθος σκέψεις αλλά
δεν μου αρέσει που λείπει αυτό από τη σχέση μας τελείως. Σας ευχαριστώ
πολύ. 


Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος Πάνος Μυλωνάς. 


Αγαπητή αναγνώστρια, 


Μέρος της απόλαυσης και της χαράς σε μια μακροχρόνια σχέση είναι να ερχόμαστε σε τακτική σεξουαλική επαφή με κάποιον που θεωρούμε ελκυστικό επομένως είναι αποδεκτό και αναμενόμενο το αίσθημα της απόρριψης που ίσως αισθάνεστε. Πολλά άτομα σε σχέση δυσκολεύονται με την απουσία σεξουαλικής επαφής και αυτό είναι μακράν μία από τις πιο κοινές απογοητεύσεις που αφορούν ζευγάρια σε μακροχρόνιες σχέσεις.


Κάθε ένας από εμάς είναι υπεύθυνος για να ικανοποιεί τις δικές του ανάγκες, συμπεριλαμβανομένες και τις σεξουαλικές ανάγκες. Η συχνότητα που θέλουμε να κάνουμε σεξ είναι μια πολύ υποκειμενική ανάγκη όχι μόνο για κάθε άτομο αλλά και για κάθε ζευγάρι. Κάποιοι προτιμούν αρκετές φορές την εβδομάδα ενώ άλλοι έιναι ευχαριστημένοι με μια φορά το μήνα. Είναι ένα λεπτό θέμα που απαιτεί ειλικρίνεια και συμβιβασμό από τους δύο συντρόφους.


Στην περίπτωση σας ακόμη και αν το βρίσκετε δύσκολο ή ταπεινωτικό είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνήσετε με σαφήνεια αυτά που σκέφτεστε και τις προτιμήσεις σας.


Αν είναι κάτι πιο σοβαρό μπορεί να είναι χρήσιμο και για τους δύο από σας να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. Η έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας μπορεί να συνδέεται με κάποιο ιατρικό θέμα. ‘Ενας θεραπευτής σεξουαλικών θεμάτων ή ένας ψυχολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε στη ρίζα του προβλήματος και να επανασυνδεθείτε με το σύντροφό σας.


Θα σας συμβούλευα να είστε πρώτα ειλικρινής με τον εαυτό σας:  σκεφτείτε με ψυχραιμία ποιές είναι οι δικές σας ανάγκες και τα δικά σας θέλω στη σχέση. Είστε η μόνη υπεύθυνη για τον εαυτό σας και σας αξίζει μια ικανοποιητική σεξουαλική σχέση. Μπορείτε είτε να αλλάξετε πώς αισθάνεστε για την έλλειψη συχνής σεξουαλικής επαφής ή να αλλάξετε σύντροφο.


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X