Πώς να χάσω λίπος από την περιφέρεια και τα μπούτια; thumbnail

Φωτεινή, 23 ετών

Είμαι 23 χρονών, έχω ύψος 1,75 και ζυγίζω 80 κιλά. Θέλω να χάσω κιλά στην περιφέρεια και στα μπούτια,

Πώς να χάσω λίπος από την περιφέρεια και τα μπούτια;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Γεια σας. Είμαι 23 χρονών, έχω ύψος 1,75 και ζυγίζω 80 κιλά. Θέλω να χάσω κιλά στην περιφέρεια και στα μπούτια, ισως είναι περισσότερο λίπος. Τι μπορώ να κάνω; Είμαι απελπισμένη και αυτό μου χαλάει την ψυχολογία, ειναι ένα μόνιμο πρόβλημα που με ταλαιπωρεί.


Στο ερώτημά απάντησε η Εκάβη Γεωργουσοπούλου, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σας,


Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιμετωπίσετε το τοπικό πάχος, με κυρίαρχους την απώλεια βάρους και την τακτική άσκηση, που δεν αναφέρατε αν τους έχετε εντάξει στη ζωή σας. Φυσικά πέρα από αυτούς, μπορείτε σε συνεργασία με τους σχετικούς ιατρούς (πλαστικούς) να το αντιμετωπίσετε και πιο εντατικά αν πράγματι μιλάμε για κάτι πολύ δυσανάλογο σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα. Σε κάθε περίπτωση, η βοήθεια από διαιτολόγο για μια αξιολόγηση του επιπέδου λίπους στο σώμα σας θα ήταν πολύ χρήσιμη ώστε να θέσετε τους στόχους σας, αλλά και η βοήθειά του για πιθανή απώλεια βάρους θα μπορούσε να απλοποιήσει και να στηρίξει την προσπάθειά σας. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι να δραστηριοποιηθείτε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, η ομορφιά πηγάζει κυρίως από μέσα μας, η απελπισία δε βοηθάει στην επίλυση του προβλήματος, οπότε πάρτε αποφάσεις να το αλλάξετε.


 


Καλή επιτυχία,
Εκάβη Γεωργουσοπουύλου

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X