Σαλάτα με αγκινάρες αυγά και αρακά!

<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">8 καρδιές αγκινάρας</li>
<li class="ingredient">2 φρέσκα κρεμμυδάκια, πάρα πολύ ψιλοκομμένα</li>
<li class="ingredient">6 αβγά κομμένα στη μέση</li>
<li class="ingredient">1 φλιτζάνι ελιές θρούμπες</li>
<li class="ingredient">τουφίτσες από άνηθο και μαϊντανό</li>
<li class="ingredient">1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο (δεν χρειάζεται βράσιμο)</li>
<li class="ingredient2">Για τη σος</li>
<li class="ingredient">¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. γλυκού μουστάρδα</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. σούπας ξίδι</li>
<li class="ingredient">χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι</li>
</ul>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Ζεματάτε τις καρδιές αγκινάρας al dente και τις κόβετε σε φέτες μόλις κρυώσουν.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Χτυπάτε στο γουδί το μαραθόσπορο και ενώνετε σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά της σος.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Βάζετε σε μια σαλατιέρα τις αγκινάρες, τα κρεμμυδάκια, τις ελιές, τον αρακά και τα μυρωδικά, αλατίζετε ελαφρά και ενώνετε με τα ¾ της σος. Απλώνετε ομοιόμορφα τα αβγά, τα αλατοπιπερώνετε και με ένα μικρό κουταλάκι μοιράζετε πάνω τους τη σος που περίσσεψε.</p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions">http://www.olivemagazine.gr/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα