«Θα είναι στολίδι για τη Θεσσαλονίκη!»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης και μίλησε μεταξύ άλλων για την επένδυση του Ιβάν Σαββίδη στην Θέρμη και για την εκμετάλλευση του ιαματικού τουρισμού.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τον νόμο των 100 δόσεων:

«Ήταν πρόταση δική μας ο νόμος για τις 100 δόσεις να περιλαμβάνει όχι μόνο τα χρέη προς το κράτος αλλά και τους δήμους. Αυτό συμπεριλήφθη με παράγραφο που ζητήσαμε εμείς. Τα χρέη που έχει οποιοσδήποτε πολίτης προς δήμους μπορούν να ρυθμιστούν. Υπάρχουν ορισμένες ιδιαιτερότητες ανάλογα από πού παρέρχεται το χρέος αλλά υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης».

Για την επένδυση του Σαββίδη στην Θέρμη:

« Η καθυστέρηση δεν προήλθε από τον Δήμο. Ο Δήμος είναι έτοιμος εδώ και μήνες μετά από τον αγώνα που κάναμε εδώ και δύο χρόνια. Από τότε ο Δήμος της Θέρμης ήταν έτοιμος απλά υπήρχε ένα πάγωμα του ενδιαφέροντος των επενδυτών. Τώρα που υπάρχει αναθέρμανση του ενδιαφέροντος είμαστε πανέτοιμοι. Αυτός ο νόμος που πετύχαμε περιλαμβάνει οποιοδήποτε ενδιαφέρον επένδυσης σε όλους τους δήμους. Ο Δήμος δεν θέλει να ξεπουλήσει αλλά να κάνει μακροχρόνια σύμβαση. Αυτό δίνει σταθερά ένα σημαντικό ενοίκιο στον Δήμο, εξωραΐζεται μια περιοχή, δημιουργούνται θέσεις εργασίας και γίνονται σημαντικές κινήσεις στον αθλητισμό και στον πολιτισμό. Μια παραμερισμένη περιοχή θα γίνει μια αθλούπολη και στολίδι για τον Δήμο και όλη την Θεσσαλονίκη».

Για την περιοχή:

«Έχουμε κάνει επισκέψεις με τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Είναι μια πεδιάδα και είναι μια περιοχή που μπορεί να αξιοποιηθεί. Ο Δήμος έχει βάλει πολλές καλές και ασφαλιστικές δικλείδες για την απορρόφηση των ανέργων και για το καλό του. Έτσι έχει ένα σταθερό έσοδο για το ταμείο, δημιουργεί μια πολύ όμορφη περιοχή και καλύπτονται οι θέσεις των ανέργων».

Για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού:

«Η περιοχή Θέρμη πήρε το όνομα της από τα ιαματικά λουτρά που υπήρχαν. Το γεωθερμικό πεδίο είναι πολύ ψηλά και με πολύ μικρό κόστος μπορεί να καλυφθεί όχι μόνο το κολυμβητήριο αλλά και να γίνουν ιαματικά λουτρά που είναι πολύ θεραπευτικά. Εδώ και χιλιάδες χρόνια ερχόταν κόσμος μόνο για αυτά και ο ιαματικός τουρισμός είναι πολύ προσοδοφόρος. Μια σοβαρή επένδυση που θα έχει ως στόχο εκτός από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό την λουτρόπολη αλλάζει την ταυτότητα της περιοχής και την θέση της Θεσσαλονίκης στον τουριστικό χάρτη όλου του κόσμου. Η θέση της Θεσσαλονίκης θα εκτιναχθεί πάρα πολύ ψηλά και αυτές είναι οι έξυπνες επενδυτικές κινήσεις. Ο Θεός προίκισε την πατρίδας μας με λουτροπόλεις και πρέπει να είμαστε έξυπνοι να τις αξιοποιήσουμε. Όσοι αγωνιστήκαμε αυτά τα δύο χρόνια καταφέραμε με μεγάλο αριθμό βουλευτών από δύο κόμματα να ψηφιστεί αυτή η νομοθεσία. Πλέον, υπάρχει η δυνατότητα και στους 325 δήμους της χώρα να μπορούν να αξιοποιούν περιοχές χωρίς να ξεπουλάνε».

Για τον χρόνο της σύμβασης:

« Αυτή η σύμβαση είναι μέχρι 49 χρόνια».

Σχετικά άρθρα