Προσοχή: Η Μπάρτσα δαγκώνει!

Το φονικό ένστικτο των Σουάρες (2 γκολ) και Νεϊμάρ (1 γκολ) η Μπαρτσελόνα κατάπιε την Παρί (3-1) και την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα στο Παρίσι μετά από 33 παιχνίδια!
Πολύ δυνατή αρχή για τους Καταλανούς, οι οποίοι πίεσαν ψηλά την Παρί και δεν την άφησαν να επιβάλει το παιχνίδι της. Η «Μπάρτσα» το έκανε και επιβραβεύτηκε με το προβάδισμα πριν τελειώσει το πρώτο μερος. Η πρώτη σοβαρή απειλή ήρθε από το αριστερό του του Μέσι, αλλά το πλασέ του Αργεντινού προσέκρουσε στο δοκάρι (14′). Στην πρώτη φορά που έπαιξαν σωστά το ανοιχτό γήπεδο οι μπλαουγκράνα άνοιξαν το σκορ. Καταπληκτική αντεπίθεση του Μέσι, ο οποίος την κατάλληλη στιγμή πάσαρε για τον Νειμάρ και ο Βραζιλιάνος τελείωσε τη φάση με υποδειγματικό πλασέ (18′). Διπλό το κακό για τους Παριζιάνους, οι οποίοι την ίδια ώρα έχαναν τον Τιάγκο Σίλβα΄,ο οποίος αποχώρησε τραυματίας (21′ Νταβίντ Λουίς).
Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους αυτή ήταν η εικόνα. Η Παρί έψαχνε τα στημένα και η Μπαρτσελόνα την κόντρα προκειμενου να πληγώσει για δεύτερη φορά τους Παριζιάνους και ουσιαστικά να τελειώσει την πρόκριση νωρίς. Φάση μεγάλη δεν έγινε, αλλά η Μπαρτσελόνα έδειχνε ξεκάθαρα κυρίαρχος του ματς.
Η Μπαρτσελόνα ήταν ασταμάτητη. Ειδικά όταν ανέλαβε δράση ο Σουάρες δεν τέθηκε ποτέ θέμα για τον τελικό νικητή. Ο Ουρουγουανός με δύο απολαυστικά γκολ σφράγισε την πρόκριση των Καταλανών από το πρώτο ματς. Αρχικά ντρίμπλαρε όποιον βρήκε μπροστά του (3 παίκτες μαζί και ο Νταβίντ Λουίς που δεν πέρασε το καλύτερο βράδυ της καριέρας του) για να πλασάρει υποδειγματικά τον Σιρίγγου.
Στη συνέχεια παίζοντας το ένα – δύο πέρασε με ποδιά τον Λουίς και πλάσαρε στο “γάμα” του Σιρίγγου για το 0-3. Δύο γκολ παγκόσμιας κλάσης και από νωρίς απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την μετακόμιση του από το Μέρσεισάντ στη Βαρκεώνη. Η Παρί έμιαζε με  ζαλισμένο κοτόπουλο στα χέρια της Μπάρτσα, ωστόσο πάνω στη …ζαλάδα της μείωσε με ένα τυχερό σουτ της απελπισίας από τον Φαν Ντερ Βιλ και την κόντρα πάνω στο πόδι του Ματιέ.
Αυτό ήταν! Η Μπάρτσα ήλεγξε εύκολα τα τελευταία λεπτά και πανηγύρισε πρόκριση από το πρώτο ματς! 

ΠΑΡΙ ΣΖ: Σίριγκου, Φαν ντερ Βιλ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα (21′ Νταβίντ Λουίζ), Μαξουέλ, Ραμπιό, Καμπάγ, Ματουιντί, Παστόρε, Λαβέτσι, Καβάνι.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Μοντόγια, Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

 
Σκόρερς: 82′ αυτ. Ματιέ / 18′ Νεϊμάρ, 67′ και 79′ Λουίς Σουάρες
Γήπεδο: “Παρκ ντε Πρενς”, Παρίσι
Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

Σχετικά άρθρα