Πλαστική αιδοίου: Λύνει αισθητικά και πρακτικά προβλήματα thumbnail
Γυναίκες κάνουν Πλαστική Αιδοίου για να αποκτήσουν την αισθητική που επιθυμούν στην ευαίσθητη περιοχή τους

Πλαστική αιδοίου: Λύνει αισθητικά και πρακτικά προβλήματα

Γράφει ο Χριστόπουλος Παναγιώτης – Μαιευτήρας, Χειρουργός Γυναικολόγος στο www.healthylady.grΣημαντικότατη αύξηση στις επεμβάσεις πλαστικής αποκατάστασης των έξω γεννητικών οργάνων σημειώνεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.


Η τάση για αυτή την αύξηση συμβαδίζει με την τάση που υπάρχει και σε χώρες του εξωτερικού, όπου η ζήτηση για τέτοιες επεμβάσεις έχει κατακόρυφη άνοδο τα τελευταία 10 χρόνια.


Η πιο συνηθισμένη επέμβαση αυτού του είδους είναι η πλαστική μικρών χειλέων του αιδοίου, στην οποία καταφεύγουν γυναίκες νεαρής ηλικίας που επιθυμούν τη μείωση των μικρών χειλέων όταν αυτά είναι υπερτροφικά και προεξέχουν κατά πολύ. Το πρόβλημα δημιουργεί ανασφάλεια στη νεαρή κοπέλα που αισθάνεται άβολα απέναντι σε κάποιο πιθανό σύντροφο ή τις φίλες της. Μπορεί όμως να συνυπάρχει και πρακτικό πρόβλημα, καθώς οι κοπέλες αυτές δεν μπορούν να εμφανιστούν άνετα με μαγιό ή νοιώθουν πόνο όταν φορούν στενά ρούχα ή κάνουν ποδήλατο κλπ.


Επίσης οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες αναζητούν συχνότερα την ανανέωση και τη νεανική εμφάνιση των γεννητικών οργάνων τους, και έτσι καταφεύγουν σε αιδοιοπλαστική προκειμένου να σβήσουν τη φθορά του χρόνου από τα γεννητικά τους όργανα, είτε με μια πιο νεανική εμφάνιση είτε για να επιτύχουν σύσφιξη του κόλπου που πιθανά έχει χαλαρώσει από την ηλικία ή τους φυσιολογικούς τοκετούς. Επιπρόσθετα, οι γυναίκες αυτές μπορούν έτσι να αυξήσουν και πάλι την ευχαρίστηση της ερωτικής επαφής, προσφέροντας μεγαλύτερη ευχαρίστηση στις ίδιες και στο σύντροφο τους.


Γυναίκες κάνουν Πλαστική Αιδοίου για να αποκτήσουν την αισθητική που επιθυμούν στην ευαίσθητη περιοχή τους. Πολλές φορές οι αισθητικές δυσμορφίες των γεννητικών οργάνων της γυναίκας προκαλούν έντονα ψυχολογικά αλλά και πρακτικά προβλήματα. Συνήθως η γυναίκα έχει άγχος για το αν θα αρέσει στο σύντροφο της, νοιώθει αμηχανία, ντροπή αλλά και υποφέρει από έλλειψη αυτοπεποίθησης.


Τα συχνότερα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν είναι:  • Η εμφάνιση των χειλέων του αιδοίου, που μπορεί να είναι πολύ μεγάλα (υπερτροφικά) ή αρκετά χαλαρά (με όψη γερασμένη), ή ακόμα και μια υπερτροφική κλειτορίδα δημιουργούν άγχος και ανασφάλεια.

  • Η χαλάρωση του κόλπου (ιδίως μετά από φυσιολογικούς τοκετούς) μειώνει την ερωτική ευχαρίστηση της ίδιας, αλλά και του συντρόφου της.

  • Η κακή εμφάνιση του δέρματος μεταξύ αιδοίου και πρωκτού λόγω ηλικίας ή κακής συρραφής μετά από τοκετό, μειώνουν την αυτοπεποίθηση της γυναίκας για το αν αρέσει στο σύντροφο της.

  • Η ρήξη («σπάσιμο») του παρθενικού υμένα από ερωτική επαφή ή ατύχημα που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά κοινωνικά προβλήματα.

  • Αλλαγές σε σημεία του σώματος της γυναίκας που επιβαρύνονται μετά από εγκυμοσύνη (κοιλιά, γλουτοί, στήθος κλπ), προκαλούν άγχος για τη σχέση της γυναίκας με το σύντροφο της μετά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό


Για να διορθώσουμε αυτές τις καταστάσεις και να δώσουμε στη γυναίκα την αυτοπεποίθηση και την ανανέωση που της αξίζει, εφαρμόζουμε διάφορες επεμβάσεις με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Με τις επεμβάσεις αυτές, ανάλογα με το πρόβλημα, μπορούμε:  • να αποκαταστήσουμε την φυσιολογική και νεανική εμφάνιση των γεννητικών οργάνων.

  • να επαναφέρουμε την αισθητικότητα που είχε σε νεαρότερη ηλικία,

  • να νοιώσει και πάλι την ευχαρίστηση της ερωτικής επαφής (ή και να την αυξήσει) και να προσφέρει περισσότερους οργασμούς στον εαυτό της αλλά και στο σύντροφο της.

  • Να αποκτήσει την εμφάνιση, την αυτοπεποίθηση και τη θηλυκότητα που είχε πριν την εγκυμοσύνη

  • να διορθώσει τη φθορά του χρόνου.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X