Μετωπική Κοντονή με FIFA και UEFA

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ.Σταύρος Κοντονής φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να έρθει σε ευθεία ρίξη με την FIFA και την UEFA, οι οποίες με κοινή τους επιστολή εξέφρασαν τις αντιθέσεις τους σχετικά με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.
Ο Σταύρος Κοντονής έδωσε συνέντευξη Τύπου στην οποία υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει εξουδιοδοτηθεί από τον ελληνικό λαό για να επιτελέσει ένα έργο ενώ τόνισε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη.
«Οι διαφοροποιήσεις που έγιναν στο νομοσχέδιο σε σχέση με αυτό που δημοσιοποιήσαμε είναι ελάχιστες. Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε κινητοποιηθήκαμε. Έγινε τεράστια προσπάθεια από το νομικό συμβούλιο ώστε να δώσουμε με αυτό το νομοσχέδιο μια άμεση απάντηση σε ένα τσουνάμι βίας και πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει» ανέφερε ο κ. Κοντονής.
«Πιστεύουμε ότι το νομοσχέδιο βάζει ξανά σε ράγες τις ευθύνες του κράτους, της πολιτείας και της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση και η Βουλή είναι οι μόνοι νομιμοποιημένοι φορείς από τον ελληνικό λαό και δεν είναι διατεθειμένη να εκχωρήσει τις αρμοδιότητες του κράτους. Το άρθρο 16 αποτελεί ρόλο ελεγκτικό και εποπτικό σε όλα τα θέματα του αθλητισμού. Αυτό το ρόλο θα τον παίξει και θα τον ασκήσει στο ακέραιο» πρόσθεσε.
«Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα εκχωρήσει ευθύνες αλλά θα ανακτήσει και ό,τι έχει κακώς μέχρι τώρα εκχωρηθεί. Από τη στιγμή που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο η κυβέρνηση είναι υπόλογη για ό,τι πει και ό,τι κάνει. Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη, γι΄ αυτό μας ψήφισε ο λαός και η Βουλή μάς έδωσε την εμπιστοσύνη της».
Για το αυτοδιοίκητο: «Η Πολιτεία αναγνωρίζει το αυτοδιοίκητο όπως υπάρχει σε Δήμους, Περιφέρειες και τα Πανεπιστήμια. Εν υπάρχει περίπτωση όμως να εξαιρεθούν από τον έλεγχο, όπου υπάρχει δημόσιο χρήμα. Θέλουμε το αυτοδιοίκητο, όλες όμως οι ομοσπονδίες θα ελέγχονται και θα διοικούνται με ενιαίο τρόπο, χωρίς να υπάρχουν θύλακες και εξαιρέσεις. Η UEFA και η FIFA είναι διεθνείς οργανισμοί που διέπονται απο το ελβετικό δίκαιο. Η ελληνική Βουλή είναι ο χώρος που νομοθετεί με απευθείας εντολή απο τον ελληνικό λαό. Προφανώς η ιεραρχία είναι αντίθετη. Κατά το παρελθόν το ελληνικό κράτος ψήφισε και νομοθέτησε. Μετα απο δεκαετή τουλάχιστον εμπειρία όλοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Η ελληνική δικαιοσύνη έχει πλέον και επίσημο πόρισμα για δράση δυο εγκληματικών οργανώσεων. Αν κάποιος διεθνής παράγοντας θεωρεί ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο έχει λειτουργήσει σωστά, ας έρθει να μας το πει».
Για τις διαφορές με την ΕΠΟ: «Οι σχέσεις είναι σε επίπεδο διαβούλευσης. Δε σας κρύβω ότι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες απο την πλευρά της ΕΠΟ. Για παράδειγμα αν είναι αντίθετη στο άρθρο 5 που αφορά στους τακτικούς δικαστές και τις πειθαρχικές επιτροπές, θα πρέπει να μας πει το γιατί. Ζητάμε καθαρές και αιτιολογημένες απαντήσεις».

Σχετικά άρθρα