Βελουτέ σούπα µε πράσα και πατάτες…γιατί προσέχουμε!

<div class="ingredients">
<h3 class="field-label" style="text-align: justify;">Συστατικά:</h3>
<div class="field field-name-field-recipe-ingredients field-type-text-long field-label-hidden" style="text-align: justify;">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p>4 κ.σ. βούτυρο <br />8 πράσα καθαρισμένα, μόνο το λευκό μέρος και ψιλοκομμένα <br />2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους<br />2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο<br />2 φλ. κρέμα γάλακτος  <br />αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι<br />1/8 τριμμένο μοσχοκάρυδο</p>
<p> </p>
</div>
</div>
</div>
</div>
<div class="procedure">
<h3 class="field-label" style="text-align: justify;">Οδηγίες:</h3>
<div>
<p style="text-align: justify;">Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα πράσα σε μέτρια φωτιά για 5΄-6΄, να γίνουν διάφανα.<br />Προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες, το ζωμό κι αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με το γούστο μας.<br />Αφήνουμε τη σούπα να πάρει βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα λαχανικά για 25΄-30΄ και πολτοποιούμε τα λαχανικά στο μίξερ.</p>
<p style="text-align: justify;">Ξαναγυρνάμε την σούπα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την κρέμα και το μοσχοκάρυδο. </p>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;">http://www.gourmed.gr/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα