Αίμα κατά τη διάρκεια του σεξ: Τι μπορεί να συνέβη;  thumbnail
Συνήθως οφείλεται οε τραυματισμούς μικρούς ή μεγαλύτερους που συμβαίνουν στον κόλπο ή τον τράχηλο, κυρίως όταν υπάρχει φλεγμονή που εντοπίζεται στις περιοχές αυτές.

Αίμα κατά τη διάρκεια του σεξ: Τι μπορεί να συνέβη;

Απορίες για την σεξουαλική υγεία 


Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


Πού μπορεί να οφείλεται το λίγο αίμα στην επαφή;


Συνήθως οφείλεται οε τραυματισμούς μικρούς ή μεγαλύτερους που συμβαίνουν στον κόλπο ή τον τράχηλο, κυρίως όταν υπάρχει φλεγμονή που εντοπίζεται στις περιοχές αυτές.


Βοηθάει το σεξ στους πόνους της περιόδου;


Η απλή σεξουαλική επαφή, όχι. 0 οργασμός, ναι. Πολλές γυναίκες ισχυρίζονται πράγματι πως η χαλάρωση που προκαλεί ο οργασμός ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου. Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι ο οργασμός είναι δυνατό να αυξήσει την ποσότητα της αιμόρροιας


Υπάρχει κίνδυνος για τον άντρα που κάνει σεξ χωρίς προφύλαξη τις μέρες που η σύντροφος έχει περίοδο;


Επειδή το αίμα της περιόδου είναι καλό θρεπτικό υλικό για την ανάπτυξη μικροβίων, είναι δυνατό τα μικρόβιο να ηεράοουν στην αντρική ουρήθρα Γι αυτό απαιτείται σχολαστική καθαριότητα του άντρα μετά τη σεξουαλική επαφή.


Το μέγεθος του κόλπου μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική απόλαυση της γυναίκας;


Υπάρχουν πράγματι γυναίκες που έχουν πάρα πολύ μικρά ή μεγάλο κόλπο, αλλά αυτές οι περιπτώσεις αποτελούν εξαιρέοεις. Στις σπάνιες αυτές περιπτώσεις είναι δυνατό να εμφανίζονται προβλήματα λειτουργικότητας του κόλπου στη σεξουαλική επαφή όπωε πόνοι, μειωμένη διέγερση κτλ. Όμως ο κανόνας είναι ότι ο κόλπος περιβάλλει και χωράει ικανοποιητικά το πέος την ώρα της συνουσίας. 


Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια στο σύγγραμμα του Δρ. Παπαθανασίου Όλα για το σεξ . Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την παραχώρηση του υλικού


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102


Ε-mail: info@sexmedic.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X