«Εμείς χάσαμε»…

«Εμείς χάσαμε το παιχνίδι, δεν μας κέρδισε η Μπαρτσελόνα και αυτό είναι που πρέπει να αλλάξουμε», τα λόγια του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι χαρακτηριστικά για το κλίμα που επικρατεί στον Ολυμπιακό μετά την ήττα στην πρώτη συνάντηση των πλέι οφ της Ευρωλίγκας και εν όψει της αυριανής (17/4, 22:00) δεύτερης, ξανά στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».

«Σίγουρα δεν ήμασταν όπως στα προηγούμενα παιχνίδια που παίξαμε στο Top 16 εκτός, αλλά και εντός έδρας», παραδέχθηκε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» και εξήγησε: «Δεν είχαμε συγκέντρωση και δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Αυτό ήταν οφθαλμοφανές. Αρχίσαμε καλά στο πρώτο τρίλεπτο, αλλά στη συνέχεια βραχυκυκλώσαμε, κυρίως επιθετικά. Έφυγε η διαφορά νωρίς στους 12 πόντους, αυτό ήταν ένα χάντικαπ μεγάλο που δεν μπορούσαμε να καλύψουμε, παλέψαμε, φέραμε το παιχνίδι δύο φορές στους 8-9 πόντους, αλλά δεν καταφέραμε να πλησιάσουμε περισσότερο. Είχαμε κάποια άστοχα τρίποντα σε εκείνο το σημείο και κάποιες λάθος αποφάσεις που μας στοίχισαν». 

«Θεωρώ πως εμείς χάσαμε το παιχνίδι, δεν μας κέρδισε η Μπαρτσελόνα και αυτό είναι που πρέπει να αλλάξουμε», τόνισε ο Σφαιρόπουλος και επισήμανε για τον αυριανό δεύτερο αγώνα: «Θέλουμε να είμαστε πιο μαχητικοί, να παλέψουμε ακόμη περισσότερο στην άμυνα, πρέπει να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη μάχη στα ριμπάουντ, να παλέψουμε για κάθε μπάλα. Τους δώσαμε 12 επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο ημίχρονο μόνο τρία ριμπάουντ. Αυτό ήταν μια απόδειξη πως μπορούσαμε να είμαστε πιο μαχητικοί».

«Η άμυνα ήταν σε αρκετά καλό επίπεδο πιστεύω, το θέμα είναι να λειτουργήσουμε καλύτερα στην επίθεση», υπογράμμισε ο κόουτς του Ολυμπιακού και παρατήρησε: «Αυτό μας στοίχισε στο πρώτο παιχνίδι, δεν είχαμε σωστές αποφάσεις, δεν γυρίσαμε καλύτερα τη μπάλα, δεν είχαμε το “μυαλό” να γυρίσουμε σωστά τη μπάλα. Είδαμε το βίντεο, είδαμε τα λάθη μας, θα δουλέψουμε κάποιες λεπτομέρειες σήμερα και αύριο και θεωρώ πως αύριο θα είμαστε έτοιμοι. Η άμυνα με αλλαγές δεν μας έφερε πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ, μόνο δύο από τα 15 επιθετικά ριμπάουντ που πήραν είναι από τις αλλαγές, τα άλλα ήταν θέμα συγκέντρωσης και προσπάθειας. Ο Λάμπε μας έκανε ζημιά μεγάλη σε αυτό τον τομέα. Πρέπει να παλέψουμε να δώσουμε μεγαλύτερη μάχη στα ριμπάουντ για να τα καταφέρουμε».

Σχετικά άρθρα