Ποιες είναι οι πιθανότητες σύλληψης μετά από την περίοδο; thumbnail

Ανθή, 33 ετών

Δύο μέρες αφότου τελείωσε η περίοδος μου είχα ελεύθερη επαφή με το φίλο μου και τελείωσε μέσα μου, έχω σταθερό κύκλο 30 ημερών και ήταν οι πιο γόνιμες μέρες οταν συνέβη το περιστατικό.

Ποιες είναι οι πιθανότητες σύλληψης μετά από την περίοδο;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Γεια σας. Δύο μέρες αφότου τελείωσε η περίοδος μου είχα ελεύθερη επαφή με το φίλο μου και τελείωσε μέσα μου, έχω σταθερό κύκλο 30 ημερών και ήταν οι πιο γόνιμες μέρες οταν συνέβη το περιστατικό.
Όταν έκλεισε μια εβδομάδα ένιωθα λες και είχα περίοδο. Πονούσα υπερβολικά, χαμηλά και οι ενοχλήσεις στο στήθος δεν παλεύονται με τίποτα. Περίοδο περιμένω στις 23/4, υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος;

Στο ερώτημα απάντησε ο Γιώργος – Μάριος Μακρής, Γυναικολόγος – Μαιευτήρας
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Είναι σπάνια η επίτευξη εγκυμοσύνης σε επαφή αμέσως μετά την περίοδο. Παρ' όλαυτά υπάρχει η πιθανότητα. Επίσης υπάρχει η πιθανότητα να έχει ήδη προηγηθεί εγκυμοσύνη από προγενέστερο κύκλο και η τωρινή αιμορραγία, να μην ήταν κανονική περίοδος. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν κάντε ένα τεστ εγκυμοσύνης. Εάν βγει αρνητικό, τότε επαναλάβετέ το εάν επιμένουν τα συμπτώματα σε μία εβδομάδα και επισκεφτείτε το γυναικολόγο σας για κλινική εξέταση και υπερηχογραφικό έλεγχο.
 
Με εκτίμηση

Μακρής Γιώργος- Μάριος, MD, MSc,
Γυναικολόγος- Μαιευτήρας,
Ειδικός Γυναικολόγος Ογκολόγος (EBCOG- ESGO accreditation ),


Πανεπιστημιακός Υπότροφος, Γ Μ/Γ κλινικής, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Π.Γ. Νοσοκομείο "Αττικό",
Επιστημονικός Συνεργάτης Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής "Johannes Gutenberg", Mainz, Γερμανίας,

Ιατρείο: Λεωφ. Κηφισιάς 25, Αμπελόκηποι

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X