Ο τελικός δεν θα ήταν όνειρο τρελό!

Όλη η Ευρώπη θαύμασε χτες το βράδυ τη Νάπολι που «ξετίναξε» την Βόλσφμπουργκ στην Γερμανία ή τη μεγάλη ανατροπή της Σεβίλλης με τα 22 κόρνερ και τις 18 τελικές κόντρα στη Ζενίτ, αλλά στον Ολυμπιακό «τρελαίνονται» κάθε φορά που η Ντνίπρο παίρνει αποτελέσματα και προχωράει στο Europa League.
H ουκρανική ομάδα έμεινε όρθια και στο Βέλγιο με την Μπριζ (0-0) και είναι έτοιμη την επόμενη εβδομάδα για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Όχι ότι τα ξέχασαν ποτέ, αλλά στον Ολυμπιακό θυμήθηκαν πάλι τα τυχερά γκολ των Ουκρανών στο 0-2 του Κιέβου, τη σφαγή στο τέλος εκείνου του ματς από τη διαιτησία, αλλά και τον επαναληπτικό του Φαλήρου με το διπλό λάθος του Σαντάνα στο γκολ της πρώτης ισοφάρισης, την ώρα που το γήπεδο είχε γείρει και ερχόταν τεράστια πρόκριση-ανατροπή. Απέναντι σε μια ομάδα στην οποία ο Ολυμπιακός είχε πέντε κλασικές ευκαιρίες για γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο κι ενώ έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μιλιβόγεβιτς!
Και τρελαίνονται γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι τώρα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε άνετα να ήταν στη θέση της Ντνίπρο, να ετοιμαζόταν για τετράδα και να κοίταζε με ποιόν θα έπαιζε πριν από τον τελικό. Και με μια κλήρωση π.χ. με την Φιορεντίνα να μην ήταν πια καθόλου «τρελό το όνειρο να σηκώσει μια μέρα ο Θρύλος το ευρωπαϊκό» που λέει και το διαχρονικό σύνθημα της ερυθρόλευκης εξέδρας.
Μια σειρά από γκαντεμιές και λάθη (δικά του και όχι μόνο) έφεραν εκείνο τον άδοξο αποκλεισμό του Φλεβάρη και αναδεικνύουν αυτή την ευρωπαϊκή χρονιά ως τη μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία (μετά από εκείνη με Βαλβέρδε και Μέταλιστ) του Ολυμπιακού για να φτάσει μέχρι το τέλος…
Κρίμα και…γαμώτο, που λένε!

Σχετικά άρθρα