Ερωτικά βοηθήματα και ταινίες: Υπάρχουν κίνδυνοι thumbnail

Ερωτικά βοηθήματα και ταινίες: Υπάρχουν κίνδυνοι

Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου
Τι είναι τα σεξουαλικά βοηθήματα;


Συνήθως με τον όρο αυτόν εννοούμε διάφορα ερωτικού περιεχομένου έντυπα ή ταινίες, αντικείμενα που ηροκαλούν άμεσο σεξουαλικό ερεθισμό ή είδη ρουχισμού που χρησιμοποιούνται για ενίσχυση ιης ερωτικής επιθυμίας και της διέγερσης στον άντρα ή στη γυναίκα Με την ευρύτερη όμως έννοια, σεξουαλικό βοήθημα μπορεί να είναι κάθε αντικείμενο, κατάσταση ή ερέθισμα από το περιβάλλον που ευοδώνει τη σεξουαλική επαφή του ζευγαριού και δεν πωλείται υποχρεωτικά στα ειδικά καταστήματα.


Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να έχει ένα άτομο ή ένα ζευγάρι, ώστε να χρησιμοποιήσει με θετικό τρόπο ένα σεξουαλικό βοήθημα;


Η ψυχοσεξουαλική ωριμότητα, η επαρκής σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και η καλή επικοινωνία αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για τη θετική χρήση των σεξουαλικών βοηθημάτων. Είναι σημαντικό επίσης ένα ζευγάρι να χρησιμοποιεί σεξουαλικά βοηθήματα όταν έχει ήδη εξασφαλίσει μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Βέβαια, τα ζευγάρια που έχουν ήδη εξασφαλίσει μια καλή ποιότητα στο σεξ, δεν έχουν συνήθως λόνους, πέραν της περιέργειας, νο καταφύγουν οε τέτοιου είδους βοηθήματα. Κατά τα άλλα, ένα σεξουαλικό βοήθημα δεν μπορεί να θεραπεύσει μια εγκατεστημένη σεξουαλική δυσλειτουργία του ζευγοριού Στην περίπτωση αυτή, η χρήση του σεξουαλικού βοηθήματος είναι πιθανό να επιδεινώσει το πρόβλημα, δημιουργώντας στο ζευγάρι ακόμη μεγαλύτερα αισθήματα απογοήτευσης για τη δυνατότητα αντιμετώπισης της δυσλειτουργίας του. 


Οι ερωτικές ταινίες ή τα ερωτικά βιβλία επηρεάζουν αρνητικά ή θετικά το σεξ;


Ο ερωτικές ταινίες ή τα έντυπα με ερωτικό περιεχόμενο μπορούν νο προσφέρουν στο ζευγάρι εμπλουτισμό των ερωτικών τους φαντασιώσεων. Άλλες φορές βοηθούν ώστε να ξαναθυμηθεί τον ερωτισμό που έχει ξεχαστεί κάτω από το άγχος της καθημερινότητας, ίων επαγγελματικών προβλημάτων και των άλλων δυσκολιών τπς σχέσης. Στην κατεύθυνση αυτά δεν συντελούν συνήθως οι συγκεκριμένες ερωτικές σκηνές ή περιγραφές – που άλλες μπορεί νο αρέσουν, άλλες όχι – αλλά η ερωτικά ατμόσφαιρα και η επιθυμία που ξυπνά στο ζευγάρι Ο κίνδυνος που υπάρχει, στους εφήβους περισσότερο, ολλά και στους ενήλικες, είναι να χάσουν την έννοια του πραγματικού στο σεξ κοι να δημιουργήσουν λανθασμένες πεποιθήσεις ή εξωπραγματικό πρότυπα γύρω οπό αυτό Επιπλέον, οε πολλές περιπτώσεις οι ερωτικές ταινίες και τα βιβλία με ερωτικό περιεχόυενο μπορούν να γίνουν η μσναδική πηγή σεξουαλικής διέγερσης. Ιδιαίτερα οε ανθρώπους που έχουν ισχυρές ανοστολές, φοβούνται να δημιουργήσουν επαφή με το άλλο φύλο ή θεωρούν ότι δεν μπορούν να προκαλέσουν το ερωτικό ενδιαφέρον. 


Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια στο σύγγραμμα του Δρ. Παπαθανασίου Όλα για το σεξ . Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την παραχώρηση του υλικού


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102


Ε-mail: info@sexmedic.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X