Άνοιξη - καλοκαίρι στο Μουσείο Μπενάκη thumbnail

Άνοιξη – καλοκαίρι στο Μουσείο Μπενάκη

Ανακοίνωσε το πρόγραμμά του για τους επόμενους μήνες.


Με συνεργασίες, ξένους και Έλληνες δημιουργούς ή επιμελητές και ποικιλία μέσων και καλλιτεχνικής κατεύθυνσης, το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζει το πρόγραμμά του. Έτσι, θα φιλοξενήσει μέχρι και το καλοκαίρι έξι ενδιαφέρουσες νέες εκθέσεις. Αναλυτικά:Wolf Suschitzky – «Ταξίδι στην Ελλάδα του ’60»: Φωτογραφίες του Βρετανού καλλιτέχνη Wolf Suschitzky από τη Σκιάθο, την Ύδρα και την Αθήνα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό. Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, 24 Απριλίου – 27 Ιουνίου.

Gr Design Δράσεις σε επιμέλεια Ian Collins & Ιωάννα Μωραΐτη. Το περιοδικό «gr design» με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την έναρξη της έκδοσής του, διοργανώνει έκθεση των «πεπραγμένων». Κτήριο οδού Πειραιώς, 18 Απριλίου – 17 Μαΐου.
Κώστας Πανιαράς – Fragile: τα χίλια πρόσωπα της υγείας: Με μια εγκατάσταση στο χώρο -δέκα μικρά επιζωγραφισμένα γλυπτά- ο καλλιτέχνης προσεγγίζει την παράλληλη πορεία της «κεφαλής της Υγείας από την Τεγέα», ανάμεσα και δίπλα στα μόνιμα εκθέματα του Μουσείου Μπενάκη. Κεντρικό Κτήριο, 27 Μαΐου – 28 Ιουνίου.


Athens Photo Festival: Το γνωστό φεστιβάλ φωτογραφίας μεταφέρει από το 2015 τον πυρήνα των δράσεών του στο Μουσείο Μπενάκη με θεματική της φετινής διοργάνωσης το… «Reframing μνήμης». Κτήριο οδού Πειραιώς, στις 4 Ιουνίου – 26 Ιουλίου.

Ameτρία. Το αναγκαίο κακό – Ένα εγχείρημα του Roberto Cuoghi: Η έκθεση, πλήρως αδιάφορη για τις αξίες της συλλογικής ζωής που προωθούν τις αρετές του μέτρου και του μέσου όρου, εστιάζει στην αμετρία (dismeasure), στην έκφραση δηλαδή μιας πρωτογενούς ενόρμησης χωρίς στόχο, με μοναδική πρόθεσή της να δράσει χωρίς αναστολές. H έκθεση συνεχίζει τη συνεργασία του μουσείου με το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ –όπως και η έκθεση της Kim Gordon- και θα διαρκέσει από 12 Ιουνίου έως 11 Οκτωβρίου στο κτήριο οδού Πειραιώς

  
Kim Gordon – Paintings of noise bands and rock bands that broke up: Έργα της Gordon, που περιλαμβάνουν πίνακες όπως τους «Noise Paintings» μία σειρά που απεικονίζει τα ονόματα συγκροτημάτων μουσικής θορύβου όπως επίσης και τη σειρά έργων που φέρουν τις επωνυμίες διαφόρων γκαλερί και τα ονόματα ιδιοκτητών τους, όπως «Larry Gagosian», «Barbara Gladstone», «White Columns», κ.α. Στο Κεντρικό Κτήριο, 13 Ιουνίου – 30 Αυγούστου.tospirto


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X