Η 11άδα των… πρωτάρηδων!

Για τον Ολυμπιακό η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι συνήθεια την τελευταία 20ετία, αλλά για πολλούς ποδοσφαιριστές του ερυθρόλευκου ρόστερ συμβαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα τους.
Και δεν είναι μικρό πράγμα για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή να στέφεται πρωταθλητής, καθώς υπάρχουν παγκοσμίως σπουδαίοι παίκτες που δεν το κατάφεραν ποτέ.
Μπορεί να υπάρχουν οι… έμπειροι: Όπως ο Τσόρι και ο Αφελάι που παίρνουν το έκτο πρωτάθλημα στην καριέρα τους. Ο Αργεντινός με Ρίβερ, Ζενίτ, Ρουμπίν και Ολυμπιακό. Ο Ολλανδός με PSV, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακό. 6 πρωταθλήματα, όλα με τον Ολυμπιακό έχει και ο Μήτρογλου.
Ή οι κάπως λιγότερο «έμπειροι»: Όπως ο Μανιάτης, ο Φουστέρ και ο Μέγιερι που πανηγυρίζουν το πέμπτο σερί πρωτάθλημά τους με τον Ολυμπιακό.
Ή η αμέσως επόμενη κατηγορία πρωταθλητών: Όπως ο Σιόβας και ο Σαντάνα με 3 (ο Βραζιλιάνος και με Ντόρτμουντ). Και με 2 ο Μποτία (το άλλο με την Μπαρτσελόνα), ο Μιλιβόγεβιτς (και με Άντερλεχτ), ο Ντουρμάζ (με Μάλμε), ο Ρομπέρτο, ο Εντινγκά και ο Σαλίνο.
Αλλά υπάρχει και η 11άδα των πρωτάρηδων σε τίτλους: Κασάμι, Χάρα, Μπενίτες, Μασουακού, Ελαμπντελαουί, Ντοσεβί, Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Αυλωνίτης, Γιαννούλης, Διαμαντάκος. Όλοι αυτοί οι παίκτες δεν έχουν κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα.
Κι έχει προφανώς ξεχωριστή σημασία για τους ίδιους η εφετινή ερυθρόλευκη κούπα.
Όπως και για τον Ολυμπιακό σημαίνει ότι παραμένει μία ομάδα που «γεννά» πρωταθλητές, προσελκύοντας έτσι κι άλλους παίκτες από τον διεθνή χώρο ώστε να μπορέσουν να βάλουν ένα τέτοιο «παράσημο» στο βιογραφικό τους…

Σχετικά άρθρα