Κίνδυνος με την δίκη της Χ.Α: Σχολεία και παιδικές χαρές δίπλα στις φυλακές thumbnail

Κίνδυνος με την δίκη της Χ.Α: Σχολεία και παιδικές χαρές δίπλα στις φυλακές

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στον Δήμο Κορυδαλλού 3 μέρες πριν την έναρξη της πολύκροτης δίκης της Χρυσής Αυγής. Ηδη για την Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί 4 ξεχωριστές συγκεντρώσεις και ο φόβος οτι θα υπάρξουν αντισυγκεντρώσεις είναι διάχυτος. 


"Η πόλη δε θα μπορέσει να λειτουργήσει" καταγγέλει ο Δήμαρχος Κορυδαλλού
Οπως δήλωσε στο Newsit o Δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης "η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει στις φυλακές Κορυδαλλού. Σε απόσταση ελάχιστων μέτρων από 11 σχολικές μονάδες, από 3 βρεφονηπιακούς σταθμούς, από δύο αθλητικά κέντρα, σε ελάχιστη απόσταση από το σημείο που τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα. Σε ελάχιστη απόσταση που τάγματα της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να δολοφόνησουν τα παιδιά του ΠΑΜΕ και τους Αιγύπτιους ψαράδες. 

Πρέπει το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αναλάβει τις ευθύνες του και έστω και την τελευταία στιγμή να αποφασίσει την αλλαγή της έδρας. 

Τη Δευτέρα σκεφτείτε οτι θα υπάρχουν 4 συγκεντρώσεις. Η ανησυχία μου είναι αν σε αυτές τις συγκεντρώσεις θα υπάρξουν και αντισυγκεντρώσεις. Αντιλαμβάνεστε οτι σε περιοχή περίκλειστη όπως είναι οι φυλακές Κορυδαλλού, τι έχει να συμβεί. 

Υπολογίστε οτι αν εμείς αφήναμε ανοιχτά τα σχολεία, με ποιο τρόπο θα πηγαινα τα παιδιά στο σχολείο τους; Η δίκη θα κρατήσει τουλάχιστον 1,5 χρόνο. Στις 18 Μαϊου ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Φαντάζεστε τα παιδιά τα δικά μας που πάνε να δώσουν εξετάσεις, στις οποίες παίζεται το μέλλον τους, να περνάνε μέσα από τις αστυνομικές δυνάμεις και τις διαδηλώσεις και να δείχνουν ταυτότητα για να πάνε να δώσουν εξετάσεις. Μπαίνει και ζήτημα εγκυρότητας των Πανελλαδικών εξετάσεων. Γι΄αυτό και ο κύριος Κουράκης μας υποσχέθηκε οτι θα έρθει ο ίδιος να καταθέσει για να ζητήσει την μεταφορά της δίκης. 

Η περιοχή είναι συναισθηματικά φορτισμένη. Οι γειτονιές οι δικές μας ειναι ενιαίες, η Νίκαια, ο Κορυδαλλός, το Κερατσίνι και το Πέραμα. Οταν δίπλα σε εμάς δολοφόνησαν τον Φύσσα, η Παναγή Τσαλδάρη με τις φυλακές Κορυδαλλού είναι απόσταση ενός χιλιομέτρου. Η έδρα της Χρυσής Αυγής, το γνωρίζετε και εσείς, ήταν στην Νίκαια. Απο εκεί ξεκινάγανε τις εξορμήσεις τους. Αντιλαμβάνεστε οτι η περιοχή είναι πολιτικά φορτισμένη. 

Πέρα από το γεγονός οτι η αίθουσα που θα γίνει η δίκη δεν καλύπτει τις ανάγκες δημοσιότητας που ειναι βασικό συστατικό μιας δίκαιης δίκης. 

Εγώ θα επιχειρήσω να καταθέσω αίτημα αλλαγής του χώρου της δίκης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά. Είναι παράλογο να δηλώνει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη την κάθετη διαφωνία του με τη διεξαγωγή της δίκης στις φυλακές Κορυδαλλού, οπως και ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και τελικά να μην εισακούονται. 

Εγώ θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής. Δε θα μείνει έτσι αυτή η ιστορία. Ολες οι αντιφασιστικές οργανώσεις θα διαδηλώνουν καθημερινά και καλά θα κάνουν. Είναι τέτοιο το ανάγλυφο της πολης που δε μπορεί να σηκώσει τέτοιες συγκεντρώσεις. 

Εδώ για μια απλή μεταγωγή κρατουμένου κλείνει ο δρόμος για 15 λεπτά, αντιλαμβάνεστε οτι με τη δίκη θα λειτουργήσει η πόλη. Δεν μπορεί να γίνει αυτή η δίκη σε έναν δρόμο 7 μέτρων και σε απόσταση 2 μέτρων από την κεντρική είσοδο των φυλακών. Σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα που φιλοξενεί 2.500 κρατούμενους ενώ έχει κατασκευαστεί για να φιλοξενήσει 600 κρατούμενους. Καταλαβαίνετε το επικίνδυνο του εγχειρήματος" είπε τέλος ο κύριος Κασιμάτης.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X