Οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας στο σεξ thumbnail
Η παχυσαρκία μειώνει την σεξουαλική δραστηριότητα και πλήττει την σεξουαλική υγεία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από τη Γαλλία. Όπως έδειξε, οι παχύσαρκοι άντρες έχουν σημαντικά αυξημένες πιθανότητες στυτικής δυσλειτουργίας ενώ στις παχύσαρκες γυναίκες καταγράφονται τετραπλάσια ποσοστά ανεπιθύμητων κυήσεων.

Οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας στο σεξ

Η παχυσαρκία μειώνει την σεξουαλική δραστηριότητα και πλήττει την σεξουαλική υγεία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από τη Γαλλία. Όπως έδειξε, οι παχύσαρκοι άντρες έχουν σημαντικά αυξημένες πιθανότητες στυτικής δυσλειτουργίας ενώ στις παχύσαρκες γυναίκες καταγράφονται τετραπλάσια ποσοστά ανεπιθύμητων κυήσεων.


«Η παχυσαρκία επηρεάζει πάρα πολύ την ερωτική ζωή», λέει η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Νάταλι Μπάγιος, αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Σχολή Υγιεινής & Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου και διευθύντρια Έρευνας στο Εθνικό Ίδρυμα Υγείας & Ιατρικής Έρευνας (INSERM) στο Παρίσι.


«Η ζωή των γυναικών είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο, λόγω των κοινωνικών πιέσεων και του στιγματισμού», προσθέτει.


Όπως γράφουν η δρ Μπάγιος και οι συνεργάτες της στην «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» (BMJ), συνέλεξαν στοιχεία από περισσότερους από 12.000 άντρες και γυναίκες από τη Γαλλία. Λίγο περισσότεροι από τους μισούς εθελοντές είχαν φυσιολογικό βάρος, 2.500 ήταν υπέρβαροι και 761 ήταν παχύσαρκοι.


Σε σύγκριση με τους εθελοντές με φυσιολογικό βάρος, οι παχύσαρκες γυναίκες είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να έχουν ερωτικό σύντροφο το τελευταίο έτος, ενώ οι παχύσαρκοι άντρες είχαν 70% λιγότερες πιθανότητες να έχουν περισσότερες από μία ερωτικές συντρόφους κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.


Οι παχύσαρκοι άντρες είχαν επίσης 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία σε σύγκριση με τους φυσιολογικού βάρους άντρες, καθώς και 30% περισσότερες πιθανότητες να έχουν κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.


Οι παχύσαρκες εθελόντριες ηλικίας κάτω των 30 ετών είχαν λιγότερες πιθανότητες να επισκέπτονται τους γυναικολόγους αλλά και να ζητούν συμβουλές για αντισύλληψη ή να παίρνουν αντισυλληπτικά, με συνέπεια να έχουν πολύ περισσότερες ανεπιθύμητες κυήσεις από τις υπόλοιπες.


Επιπλέον, είχαν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να αναζητήσουν ερωτικό σύντροφο μέσω Ίντερνετ και να βλέπουν πορνογραφικό υλικό. Την ίδια στιγμή, όμως, δεν θεωρούσαν το σεξ ως σημαντικό στη ζωή τους.


Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Σάντυ Γκόλντμπεκ-Γουντ, ειδική σε θέματα ψυχοσεξουαλικής υγείας από τον οργανισμό Ψυχικής Υγείας του Κάμντεν & Άϊλινγκτον, στη Βρετανία, γράφει στην BMJ, σχολιάζοντας την μελέτη, ότι τα ευρήματά της πρέπει να ερμηνευτούν με προσοχή.


«Πρέπει να καταλάβουμε περισσότερα για το πώς νιώθουν οι παχύσαρκοι άνθρωποι για την ερωτική τους ζωή και τι καθοδηγεί τις συμπεριφορές που κατέγραψε η μελέτη», σημειώνει. «Είναι επίσης σημαντικό να καταλάβουμε γιατί οι παχύσαρκες γυναίκες χρησιμοποιούν λιγότερες προφυλάξεις στο σεξ και έχουν περισσότερες ανεπιθύμητες κυήσεις, τη στιγμή που έχουν λιγότερους ερωτικούς συντρόφους και επαφές».


«Οι απαντήσεις μπορεί να είναι πολύπλοκες, με βιολογικές, ψυχολογικές και κοινωνικές συνιστώσες, οι οποίες απαιτούν προσεκτική διερεύνηση», καταλήγει.
Πηγή : Ξένος τύπος εφημερίδα Τα Νέα 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X