Ισχιαλγία - Μπορώ να συνεχίσω να γυμνάζομαι; thumbnail

Ρένος, 28 ετών

Ασχολούμαι αρκετό καιρό με crossfit. Αντιμετώπισα έναν πόνο στη μέση μέχρι που ούτε μπορούσα να κουνηθώ. Έκανα εξετάσεις και μου διέγνωσαν 3 κατεστραμμένους δίσκους και κήλες.

Ισχιαλγία – Μπορώ να συνεχίσω να γυμνάζομαι;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Θα ήθελα να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες. Ασχολούμαι αρκετό καιρό με crossfit. Αντιμετώπισα έναν πόνο στη μέση μέχρι που ούτε μπορούσα να κουνηθώ. Έκανα εξετάσεις και μου διέγνωσαν 3 κατεστραμμένους δίσκους και κήλες. Ο γιάτρος λέει συνέχισε να κάνεις γυμναστική, ο φυσικοθεραπευτής μου είπε να σταματήσω. Τελικά τι γνώμη έχετε εσείς; Ο πόνος συνεχίζεται στο πόδι. Ασχολούμαι ακόμα με το cross.


Στο ερώτημά απάντησε ο Αντώνιος Παρτσινέβελος, Ορθοπαιδικός Χειρουργός-ΤραυματολόγοςΑΠΑΝΤΗΣΗ
Εφόσον έχετε ισχιαλγία (πόνος του ισχιακού νεύρου που ξεκινά από την μέση και επεκτείνεται στο πόδι), πιθανόν οι κήλες που έχετε προκαλούν κάποια πίεση και φλεγμονή ρίζας (ριζίτιδα). Η κλινική εξέταση από τον ορθοπαιδικό είναι απαραίτητη για να εκτιμήσει αν κυρίως η μυϊκή δύναμη και δευτερευόντως η αισθητικότητα (αίσθημα αφής) στα πόδια είναι μειωμένη στο πάσχον κάτω άκρο. Σε περιπτώσεις που η μυϊκή δύναμη είναι φυσιολογική, μια καλή συντηρητική αγωγή με φάρμακα σε συνδυασμό με ανάπαυση ή και φυσιοθεραπεία μπορεί να επιφέρει καλά αποτελέσματα. Η γυμναστική θα ακολουθήσει, με ήπιες καταρχήν ασκήσεις ενδυνάμωσης και κολύμπι (κύρια ύπτιο) υπό την καθοδήγηση του ορθοπαιδικού σε συνεργασία με το φυσικοθεραπευτή ή και το γυμναστή. Η έντονη αθλητική δραστηριότητα και πιο δύσκολες ασκήσεις στο άθλημα που ασκείστε, θα αποφασιστούν μόνο από το γιατρό με βάση την πορεία των συμπτωμάτων σας και την εξέλιξη της πάθησή σας.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X