ΑΝΕΛ: Όχι στη βία, όχι στο Grexit

Στο γραφείο του υφυπουργού αθλητισμού Σταύρου Κοντονή εθεάθη ο υφυπουργός επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ. Οι υφυπουργοί συζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, για το αθλητικό νομοσχέδιο κατά της βίας που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή και έχει διχάσει το χώρο του ποδοσφαίρου σχετικά με ορισμένες διατάξεις του που θίγουν ,σύμφωνα με την FIFA και την UEFA, το αυτοδιοίκητο και ως εκ τούτου απειλούν την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με ποδοσφαιρικό Grexit.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουν απολύτως τον κύριο Κοντονή σε ότι αφορά την πάταξη της βίας μέσω των άρθρων του νέου νόμου, ενώ είναι επιθυμούν κι εκείνοι τον πλήρη έλεγχο των Ανώνυμων Εταιρειών (ποδοσφαιρικών, καλαθοσφαιρικών, αλλά και του βόλεϊ) και των Ομοσπονδιών σε θέματα φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων, εκκρεμοτήτων προς το δημόσιο και ρυθμίσεων, όπως αυτές προβλέπονται στο νόμο Βαλαβάνη.

Ο κύριος Κουίκ πάντως ακούστηκε να λέει ότι δεν θέλουν να δουν την FIFA και την UEFA να αποβάλουν την ΕΠΟ, γιατί αυτό θα φέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε πλήρη απομόνωση και σε καμία περίπτωση δεν θα λύσει τα θέματα βίας και διαφθοράς, αντιθέτως δύναται να τα μεγεθύνει. Οι ΑΝΕΛ ζυγίζουν πολύ σοβαρά τον κίνδυνο αποκλεισμού των εθνικών ομάδων (πρωτίστως) και των συλλόγων από τις διεθνείς διοργανώσεις, την απαγόρευση μεταγραφών προς και από την Ελλάδα και τελικώς την πλήρη απαξίωση του χώρου που θα φέρει μια πιθανή ρήξη με τις διεθνείς Ομοσπονδίες που διαφυλάττουν πάση δυνάμει το αυτοδιοίκητο. Θεωρούν όμως ότι στα θέματα βίας και διαφθοράς οι επικεφαλής των συνομοσπονδιών θα σταθούν αρωγοί στην ελληνική κυβέρνηση.

Εν όψει του πλήρους νομοσχεδίου του Ιουνίου ο τομεάρχης αθλητισμού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης έχει έτοιμες πλήρεις προτάσεις που φτάνουν ακόμα και στον τρόπο διοργάνωσης του στοιχήματος, κυρίως στο εξωτερικό και στα πονταρίσματα στους ελληνικούς αγώνες.

Σχετικά άρθρα