Μπουγάτσα με αχλάδια! thumbnail

Μπουγάτσα με αχλάδια!


Συστατικά




  • 1 φύλλο σφoλιάτας

  • 4 αχλάδια

  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • ζάχαρη όση θέλουμε

  • σταφίδες (όσες θέλουμε)

  • ξηροί καρποί (όσους θέλουμε) χοντοκομμένους

  • λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για πασπάλισμα


Για την κρέμα



  • 3 κρόκοι αυγών

  • 400 γρ. γάλα

  • 1 μεγάλη κουταλιά αλεύρι

  • 1 μεγάλη κουταλιά κορν φλαουερ

  •  75 γρ. ζάχαρη

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 2 κ.σ. γλυκό κρασί σάμου

  • λίγο βούτυρο στο τέλος


 


Μέθοδος Εκτέλεσης



 



  • Ετοιμάζουμε την κρέμα, βράζουμε το γάλα εκτός από 2 κ.σ. μαζί με τη μισή ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

  • Ανακατεύουμε τους 3 κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και 2 κ.σ. γάλα σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός και προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι και κόρν φλάουερ.

  • Μόλις βράσει το γάλα το προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα αυγού ανακατεύοντας συνέχεια.

  • Έπειτα επιστρέφουμε όλο το μείγμα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα σε χαμηλή φωτιά.

  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις πήξει η κρέμα μας, προσθέτουμε το κρασί, τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο και να πάει σε όλη τη κρέμα.

  • Βάζουμε τη πατισερί σε ένα ταψί και την αφήνουμε  να κρυώσει στη κατάψυξη (5 – 10 λεπτά), εφάπτοντας πάνω μια μεμβράνη.

  • Τρίβουμε στη συνέχεια τα αχλάδια στον τρίφτη απο τη χοντρή μεριά του αφού τα καθαρίσουμε (βάζουμε λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν).

  • Έπειτα σουρώνουμε λίγο τα νερά του αχλαδιού και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο, λίγη ζάχαρη, σταφίδες και ξηρούς καρπούς.

  • Αλευρώνουμε τη σφολιάτα καλά και από τις 2 πλευρές και τη βάζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα.

  • Την διπλώνουμε στα 3 για να σχηματίσουμε νοητές γραμμές, την ανοίγουμε και την διπλώνουμε στα 2.

  • Κόβουμε λωρίδες μέχρι τη νοητή γραμμή.

  • Ανοίγουμε πάλι τη σφολιάτα.

  • Βάζουμε τη κρέμα στο κομμάτι που δεν είναι χαραγμένο και πάνω από τη κρέμα βάζω τη γέμιση.

  • Κόβουμε το πρώτο χαραγμένο κομμάτι και γυρίζουμε το μη χαραγμένο κομμάτι πάνω στη γέμιση.

  • Πλέκουμε τα χαραγμένα κομμάτια πάνω από τη γέμιση.

  • Αλείφουμε με έναν κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά.

  • Συνοδεύουμε σε κομμάτια με παγωτό βανίλια προαιρετικά


 


 


http://akispetretzikis.com/



[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X