Βήμα τίτλου ο Ολυμπιακός

Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών με τον Παναθηναϊκός και πήρε προβάδισμα στην υπόθεση τίτλος.
Οι ερυθρόλευκες ήταν σαφώς ανώτερες στο πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και δίχως την παραμικρή αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους από τις παίκτριες του Γιώργου Ρούση επικράτησαν με 3-0 σετ. Καθοριστικό στοιχείο του αγώνα ήταν η πίεση από το σερβίς του Ολυμπιακού, που είχε 11 άσους έναντι μόλις 1 του Παναθηναϊκού.
Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για 4η φορά φέτος. Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει στην Κυψέλη ενώ ο Παναθηναϊκός είχε πάρει τη νίκη στο Ρέντη. Στο τελικό του Κυπέλλου οι ερυθρόλευκες επικράτησαν με 3-0 σετ του Παναθηναϊκού και σήκωσαν την πρώτη κούπα της χρονιάς.
Με την παρουσία περίπου 1.000 φίλων των ερυθρόλευκων ο Ολυμπιακός μπήκε εξ αρχής πολύ καλύτερα και έδειξε ότι δεν θα έχει πρόβλημα στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχες προηγήθηκαν στο πρώτο σετ με 5-1 και παρά τα τάιμ άουτ του Ρούση συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία. Ο Παναθηναϊκός δεν ασκούσε απολύτως καμία πίεση από το σερβίς ενώ και το μπλοκ του δεν ήταν καλό. Ο Ολυμπιακός έφτασε εύκολα στο 1-0 με 25-17.
Το ίδιο σκηνικό στήθηκε και στο δεύτερο σετ. Το βόλεϊ που έπαιζαν οι δύο ομάδες πέραν του γεγονότος ότι δεν ήταν καλό, ήταν βούτυρο στο ψωμί για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Γιάννη Νικολάκη, είχε καθ’ όλη τη διάρκεια το προβάδισμα και με ιδιαίτερη ευκολία έφτασε στο 25-19 για το 2-0 στα σετ.
Στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός αντιστάθηκε και εμφανίστηκε στο τάραφλεξ πιο αποφασιστικός. Δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ αλλά οι ερυθρόλευκες τελικώς πήραν και τρίτο σετ με 25-21 κάνοντας το 1-0 στη σειρά των τελικών.
Τα σετ: 3-0 (25-17, 25-19, 25-21)

Σχετικά άρθρα