Πρόστιμο 150.000 ευρώ για Γιαννακόπουλο (pic)

Με πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός για την συμπεριφορά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προς τους διαιτητές μετά την λήξη του χθεσινού (20/4) του αγώνα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο αθλητικός δικαστής της Ευρωλίγκας επέβαλλε ποινή στον Γιαννακόπουλο διότι: «Προσπάθησε να επιτεθεί σωματικά σε έναν διαιτητή και απείλησε τόσο τον ίδιο, όσο και την οικογένεια του».
Επιπλέον οι «πράσινοι» τιμωρήθηκαν με συνολικό πρόστιμο 30.000 ευρώ για ρήξη κροτίδων, χρήση λέιζερ και για ρίψη αντικειμένων.
Η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας:
«Ο ανεξάρτητος δικαστής της Ευρωλίγκα ανακοίνωσε ποινή που θα αποτελέσει το παράδειγμα για το μέλλον κατά του Παναθηναϊκού έχοντας ανακαλύψει ότι ένας παράγοντας της ομάδας χρησιμοποίησε ακραίες απειλές κόντρα στους διαιτητές το βράδυ της Δευτέρας μετά τη νίκη με 86-85 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο τρίτο ματς των πλέι οφ.
Έχοντας αναλύσει τα γεγονότα, ο δικαστής τιμώρησε με πρόστιμο 150.000 ευρώ τον Παναθηναϊκό την Τρίτη.
Στο επίσημο φύλλο αγώνος έχει γραφτεί ότι από τους διαιτητές ότι ο κύριος Δημήτρης Γιαννακόπουλος μπήκε στα αποδυτήρια τους μετά τη νίκη της ομάδας, προσπάθησε να επιτεθεί σωματικά σε έναν διαιτητή και απείλησε τόσο τον ίδιο, όσο και την οικογένεια του.
Στην εξήγηση για το ποσό του προστίμου, ο δικαστής τονίζει την βαρύτητα των απειλών που έγιναν από τον κύριο Γιανακόπουλο και την επανάληψη της κακής συμπεριφοράς του ίδιου ατόμου που και στο παρελθόν έχει βλάψει την εικόνα της διοργάνωσης.
Η Ευρωλίγκα θέλει να καταδικάσει τα γεγονότα που παρουσιάζονται στο φύλλο αγώνος και επιβεβαιώνει ότι όποιος απειλεί την ασφάλεια αυτών που συμμετέχουν ή βρίσκονται στα παιχνίδια, θα αντιμετωπίζεται με απόλυτη σοβαρότητα. Η διοργάνωση θα εφαρμόσει κάθε κανονισμό προκειμένου να εξασφαλίσει την ακεραιότητα της διοργάνωσης πέρα από κάθε συζήτηση και θα έχει μηδενική ανοχή σε κάθε πράξη βίας μέσα στα γήπεδα.
Με δεδομένο ότι όσα συνέβησαν στην Αθήνα δεν έχουν ξαναγίνει, η Ευρωλίγκα ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές που πλέον πρέπει να αποφασίσουν αν υπάρχουν νομικές επιπλοκές στην υπόθεση, πέρα από την δικαιοδοσία της διοργάνωσης.
Επιπλέον υπάρχουν πρόστιμα για όσα έχουν συμβεί κατ’ επανάληψη από τον Παναθηναϊκό, δηλαδή 10.000 ευρώ για ρήξη κροτίδων, 12.000 ευρώ για τη χρήση λέιζερ και 8.000 ευρώ για τη ρίψη αντικειμένων».
 

Σχετικά άρθρα