«Μην τον παίζετε»

Ο Ολυμπιακός πήρε ξανά το πρωτάθλημα. Δίχως να κερδίσει ούτε ένα ματς από όσα κέρδισε με κάποια ευνοϊκή γι΄αυτόν απόφαση διαιτητή. Ούτε ένα. Στην Τρίπολη με τον Σπάθα υπήρχε η…λεπτομέρεια ότι ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε.
Στο γήπεδό του δεν έγινε το παραμικρό επεισόδιο, εν αντιθέσει με άλλα γήπεδα της χώρας όπου έγινε πόλεμος όταν πήγε να παίξει ο Ολυμπιακός.
Και το πήρε παρότι βρέθηκε στα μέσα της σεζόν πέντε βαθμούς πίσω από την κορυφή, αλλά οι πρωτοπόροι τότε δεν άντεξαν το βάρος του φαβορί και έμειναν στο τέλος πίσω με διψήφια βαθμολογική διαφορά.
Κι έτσι ο Ολυμπιακός θα παίξει ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κι έτσι ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να έχει επαφές και συνεργασία με τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης. Κι έτσι ο Ολυμπιακός θα εξακολουθήσει να διευρύνει την απόστασή του από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Κι έτσι ο Ολυμπιακός θα κάνει πάλι επενδύσεις, θα αγοράζει αστέρια από το εξωτερικό, θα κάνει πανάκριβες πωλήσεις Ελλήνων ποδοσφαιριστών στο εξωτερικό, θα συμμετέχει δηλαδή ως ισότιμο μέλος της διεθνούς ποδοσφαιρικής αγοράς. Θα προοδεύει στο διεθνές ποδοσφαιρικό σκηνικό.
Όοοοοοχι! Δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτό. Οι υπόλοιποι δεν είναι σωστό να φροντίσουν να δυναμώσουν, σωστό είναι να τραβήξουν τον Ολυμπιακό πίσω.
Να αποκλειστούν όλοι. Να αποκλειστεί η Εθνική. Να διαλυθεί το ποδόσφαιρο. Να σταματήσουν οι μεταγραφές. Να μην έρχονται ξένοι παίκτες στην Ελλάδα. Να μη φεύγουν Έλληνες παίκτες για τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης.
Όπως στη σχολική αυλή, τα παλιά εκείνα χρόνια μου. Τότε που ο Ολυμπιακός δεν έπαιρνε τα πρωταθλήματα. Τότε που ένας συμμαθητής ήταν παικταράς και έβαζε γκολάρες ακόμα και με το πλαστικό μπουκαλάκι της πορτοκαλάδας για μπάλα.
Τότε που τα υπόλοιπα παιδιά, θυμωμένα και ζηλιάρικα, μαζεύονταν και συμφωνούσαν να μην τον ξαναπαίξουν!
Κι ο δάσκαλος με τη μουστάκα, ερχόταν να βάλει τάξη. Και αποφάσιζε ότι δεν θα ξαναπαίξει κανείς ποδόσφαιρο στο προαύλιο. Ούτε στις εκδρομές. Ούτε στην Ευρώπη!
Και δεν έπαιζε κανείς για να μην τον ξαναπαίξουν.
Ή μήπως δε σταμάτησαν ποτέ να το κάνουν;

Σχετικά άρθρα