'Ερπης ζωστήρα στο πρόσωπο - Πώς να τον αντιμετωπίσω; thumbnail

Θανάσης, 38 ετών

Έχω έρπη ζωστήρα στο μέτωπο, στο κέντρο. Με ταλαιπωρεί εδώ και 2 μήνες

'Ερπης ζωστήρα στο πρόσωπο – Πώς να τον αντιμετωπίσω;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Καλησπέρα σας. Έχω έρπη ζωστήρα στο μέτωπο, στο κέντρο. Με ταλαιπωρεί εδώ και 2 μήνες και έχουν βγει και σημάδια στο μέτωπο τα οποία δεν χάνονται. Χρησιμοποιώ μια αλοιφή από δερματολόγο την madecasso, βάζοντας την πρωί, βράδυ. Τι να κάνω; Ευχαριστώ πολύ


Στο ερώτημα απάντησε η Μαργαρίτα Βεργολιά, Δερματολόγος – ΑφροδισιολόγοςΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή μου,
Ο έρπης ζωστήρας και ειδικά αυτός που εντοπίζεται στο πρόσωπο είναι μια αρκετά σοβαρή νόσος και μπορεί να προκαλέσει μόνιμες  βλάβες εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα..Εσείς αναφέρετε ότι έχετε σημάδια εδώ και δύο μήνες οπότε πιθανότατα έχει γίνει βλάβη στο δέρμα πιο βαθιά από την επιδερμίδα. Για αυτό και μια απλή χρήση κρέμας όπως η Madecassol που χρησιμοποιείτε δεν είναι αρκετή. Στην περίπτωση που έχει αφήσει μικροουλές μπορείτε να ελπίζετε ότι θα βελτιωθούν με χρήση Laser Fractional το οποίο μπορεί να διεισδύσει βαθιά στο χόριο και κάνοντας μικροδιέγερση να οδηγήσει σε μια μερική ή ολική επούλωση της περιοχής. 


Με εκτίμηση,
Βεργολιά Μαργαρίτα
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος
www.dermavita.gr 


 


Σύντομο Βιογραφικό


Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1988.


Απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας στην Δερματολογία – Αφροδισιολογία στο Νοσοκομείο Αθήνας Α.Συγγρός το 1998.


Εξειδικεύτηκε στην Αισθητική και Επεμβατική Δερματολογία με ειδικότερο ενδιαφέρον στο χειρισμό δερματολογικών Lasers και στις μεθόδους κοσμητικής δερματολογίας.


Επί 10ετίας διατέλεσε υπεύθυνη του Δερματολογικού Κέντρου Αθηνών αποκτώντας μεγάλη εμπειρία, δίπλα σε διακεκριμένους καθηγητές, σε όλο το φάσμα της κλινικής δερματολογίας-αφροδισιολογίας.


Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά πρωτόκολλα και κλινικές μελέτες που αφορούσαν την ψωρίαση και άλλα δερματολογικά νοσήματα.


Εμφανίζεται σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές με θέματα που αφορούν στην αισθητική δερματολογία και τις σύγχρονες μεθόδους αντιγήρανσης (Mega, Ant1) και αρθρογραφεί σε πολλά περιοδικά (ELLE).


Λαμβάνει ενεργά μέρος σε όλα τα πανευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια της κλινικής και αισθητικής δερματολογίας.


Αποτελεί μέλος των ακολούθων επιστημονικών εταιρείων :


1) Ελληνική Εταιρεία Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας


2) Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής


3) Ευρωπαϊκή Ένωση Δερματολόγων


4) Επαγγελματική Ένωση Δερματολόγων


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X