Καφέ κηλίδες στο πρόσωπο - Που οφείλονται; thumbnail

Ανθή, 42 ετών

Στο κάτω χείλος μου προς τα έξω έχω βγάλει κάτι σαν καφέ κηλίδες ή πανάδες, τουλάχιστον έτσι τις βλέπω εγώ.

Καφέ κηλίδες στο πρόσωπο – Που οφείλονται;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Στο κάτω χείλος μου προς τα έξω έχω βγάλει κάτι σαν καφέ κηλίδες ή πανάδες, τουλάχιστον έτσι τις βλέπω εγώ. Τι μπορεί να είναι και πώς μπορώ να το λύσω; Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σας.


Στο ερώτημα απάντησε η Μαργαρίτα Βεργολιά, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος 


 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή μου,
Οι καφέ κηλίδες που περιγράφετε στο πρόσωπο είναι πιθανόν πανάδες ή δυσχρωμίες  που προέρχονται από την χρόνια  ή υπερβολική έκθεση στον ήλιο και οφείλονται στην αυξημένη παραγωγή της μελανίνης στο δέρμα. Εμφανίζονται σε άτομα που έχουν ξεπεράσει συνήθως την τρίτη δεκαετία της ζωής τους και η αντιμετώπιση τους είναι σύνθετη. Χρειάζεται συνδυασμός θεραπειών με χημικά  peeling, laser και ειδικά δερμοκαλλυντικά. Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι για την διάγνωση πριν σας προτείνουμε οποιαδήποτε λύση (Οι βλάβες που περιγράφετε περιστοματικά θα μπορούσαν κάλλιστα να έιναι ομαλές μυρμηκίες, ελιές και πολλά άλλα). Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε σε έναν δερματολόγο για τη σωστή διάγνωση.


Με εκτίμηση,
Βεργολιά Μαργαρίτα
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος
www.dermavita.gr 


 


Σύντομο Βιογραφικό


Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1988.


Απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας στην Δερματολογία – Αφροδισιολογία στο Νοσοκομείο Αθήνας Α.Συγγρός το 1998.


Εξειδικεύτηκε στην Αισθητική και Επεμβατική Δερματολογία με ειδικότερο ενδιαφέρον στο χειρισμό δερματολογικών Lasers και στις μεθόδους κοσμητικής δερματολογίας.


Επί 10ετίας διατέλεσε υπεύθυνη του Δερματολογικού Κέντρου Αθηνών αποκτώντας μεγάλη εμπειρία, δίπλα σε διακεκριμένους καθηγητές, σε όλο το φάσμα της κλινικής δερματολογίας-αφροδισιολογίας.


Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά πρωτόκολλα και κλινικές μελέτες που αφορούσαν την ψωρίαση και άλλα δερματολογικά νοσήματα.


Εμφανίζεται σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές με θέματα που αφορούν στην αισθητική δερματολογία και τις σύγχρονες μεθόδους αντιγήρανσης (Mega, Ant1) και αρθρογραφεί σε πολλά περιοδικά (ELLE).


Λαμβάνει ενεργά μέρος σε όλα τα πανευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια της κλινικής και αισθητικής δερματολογίας.


Αποτελεί μέλος των ακολούθων επιστημονικών εταιρείων :


1) Ελληνική Εταιρεία Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας


2) Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής


3) Ευρωπαϊκή Ένωση Δερματολόγων


4) Επαγγελματική Ένωση Δερματολόγων


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X