Δεν μπόρεσε δεύτερο… θαύμα

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κάνει δεύτερο… θαύμα στο ΟΑΚΑ, υπέκυψε στην ανωτερότητα της ΤΣΣΚΑ, που με σκορ 74-55 έφτασε τις τρεις νίκες και προκρίθηκε στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης.
Οι «πράσινοι» παρά την ήττα αποκλεισμό αποθεώθηκαν από τους φίλους τους, που γέμισαν το κλειστό του ΟΑΚΑ.
Η ΤΣΣΚΑ άρχισε τον αγώνα με τον Ντε Κολό στην θέση του «άσου» και με τον Γάλλο σέντερ εκτελεστή και δημιουργό έκανε πολύ καλή εκκίνηση στην αναμέτρηση. Με καλάθι του Ντε Κολό η ρωσική ομάδα προηγήθηκε με 12 (19-7) 2’ και 19’’ πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Με κάρφωμα του Κιριλένκο και δύο σερί καλάθια του Ρώσου σούπερ σταρ, η ΤΣΣΚΑ ξέφυγε πάλι με 12 (23-11) στις αρχές του δεύτερου δεκάλεπτου.
Με ψηλό σχήμα με τρεις ψηλούς (Τζέιμς Γκιστ, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και Εστεμπάν Μπατίστα), ο Παναθηναϊκός βελτίωσε αισθητά την άμυνα του και με τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη, καλάθι του Μαυροκεφαλίδη και κάρφωμα του Μπατίστα, πλησίασε στους 3 (25-22) με 6’ και 4’’ να απομένουν για την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Με πρωταγωνιστή τον Γκιστ και στις δύο πλευρές του γηπέδου, οι «πράσινοι» μείωσαν πάλι στους τρεις (29-26) 2’ και 33’’ πριν το τέλος του πρώτου μέρους.
Με διείσδυση του Ντε Κολό σχεδόν με την εκπνοή, το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με την ΤΣΣΚΑ στο +5 (37-32), παρότι ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 1/11 τρίποντα και τις μισές ασίστ από τους φιλοξενούμενους (12-6)!
Με τρίποντο του Ντε Κολό και κάρφωμα του Κιριλένκο, η ρωσική ομάδα αύξησε την διαφορά στους 8 (42-34) στα πρώτα ενάμιση λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου. 
Τα δεκάλεπτα: 11-21, 32-37, 44-60, 55-74.
Σε λίγο περισσότερα

Σχετικά άρθρα