«Χαλάσαμε την εικόνα μας στους δύο αγώνες της Μόσχας»

«Χαλάσαμε την εικόνα μας στους δύο αγώνες της Μόσχας», παραδέχθηκε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από το Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης, από την ΤΣΣΚΑ.
«Σήμερα δεν είχαμε ανάλογη εικόνα με το παιχνίδι της Δευτέρας, δεν καταφέραμε να κάνουμε ένα ακόμα εξαιρετικό παιχνίδι», δήλωσε ο 25χρόνος φόργουορντ των «πρασίνων» και εξήγησε: «Ήμασταν προετοιμασμένοι πως θα έχουμε χαμηλότερο ποσοστό στα τρίποντα, αναζητήσαμε άλλες λύσεις αλλά ο αντίπαλός μας σήμερα ήταν προετοιμασμένος σε κάθε φάση του αγώνα, σε κάθε άμυνα που έπρεπε να παίξει για να μην μας επιτρέψει να βάλουμε το καλάθι».
«Δεν μπορώ να πω αν είναι καλύτερη ή όχι η ΤΣΣΚΑ», απάντησε ο Γιάνκοβιτς σε σχετική ερώτηση και επισήμανε: «Απέδειξε με το 3-1 πως έπαιξε σε αυτή τη φάση της χρονιάς καλύτερο μπάσκετ για να έρθει αυτό το καλύτερο αποτέλεσμα. Όσο καλύτερη ή όχι και να είναι η άλλη ομάδα, εμείς πρέπει να παίζουμε καλύτερα και να παλεύουμε. Εμείς στα δυο πρώτα ματς στη Μόσχα δεν είχαμε καλό πρόσωπο. Όταν δείχνεις τέτοια αδυναμία σε τέτοια ομάδα, της δίνεις πάτημα να παίξει καλύτερα και πιο σκληρά και να μην σου αφήσει περιθώριο. Εκεί δείξαμε αδυναμία και χαλάσαμε την εικόνα μας, στο τρίτο προσπαθήσαμε και βελτιωθήκαμε, στο σημερινό ματς δεν ήμασταν τόσο καλοί».
«Όπως είπα και στο προηγούμενο παιχνίδι, ο κόσμος ήταν δίπλα μας για να μας βοηθήσει και να μας στηρίξει με τη φωνή του», σχολίασε ο 25χρόνος φόργουορντ του Παναθηναϊκού και τόνισε: «Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται στο ΟΑΚΑ είναι κάτι το εξαιρετικό. Ελπίζουμε όλοι μαζί να πετύχουμε τον επόμενό μας στόχο που είναι το πρωτάθλημα».
«Πιστεύω ότι ήταν μια χρονιά προσαρμογής, μια πρώτη χρονιά σε αυτό το επίπεδο, είναι πολύ υψηλό και σε κάθε παιχνίδι πρέπει να είσαι πολύ καλός και σωματικά έτοιμος», δήλωσε ο Γιάνκοβιτς για την δική του παρουσία την φετινή σεζόν και σημείωσε: «Πήρα εμπειρίες από τη φετινή χρονιά. Για εμάς δεν έχει τελειώσει η χρονιά, έχουμε το πρωτάθλημα, για την Ευρωλίγκα σίγουρα με τις εμπειρίες και τις εικόνες που έχω θεωρώ πως θα είμαι καλύτερος σε κάποιους τομείς στους οποίους θέλω να δουλέψω».
«Φέτος μας δίνεται μια ευκαιρία ξεχωριστή και σε εμένα και στο Νίκο (σ.σ. Παππά) να σηκώσουμε ένα βάρος», σχολίασε ο 25χρόνος φόργουορντ των «πρασίνων». «Θεωρώ πως τα καταφέραμε ως ένα σημείο φέτος, αλλά όπως είπα μέρα με τη μέρα και προπόνηση με την προπόνηση θα είμαστε καλύτεροι έτσι ώστε να σπρώξουμε την ομάδα, για να καταφέρουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Ραντεβού, λοιπόν,  του χρόνου για την Ευρωλίγκα».
«Θεωρώ πως πρέπει να βελτιώνεσαι σε όλους τους τομείς», απάντησε ο Γιάνκοβιτς σε ερώτηση σε ποιους τομείς πρέπει να βελτιωθεί και εξήγησε: «Ένας από αυτούς είναι και το τρίποντο και άλλοι τομείς. Χρειάζεται χρόνος, προπόνηση, να είσαι υγιής. Θέλω να βελτιωθώ, να βοηθήσω και στο low post που είναι ένα κομμάτι που προσπαθούμε να το βάλουμε φέτος, και θέλω να πιστεύω πως θα βελτιωθούμε».

Σχετικά άρθρα