Φωτιά, Αέρας, Νερό και Γη: Πώς εκφράζουν τα ζώδια το στοιχείο τους! thumbnail

Φωτιά, Αέρας, Νερό και Γη: Πώς εκφράζουν τα ζώδια το στοιχείο τους!

Θα ξέρεις πιθανόν, ότι με βάση τα τέσσερα στοιχεία της Αστρολογίας, τη Φωτιά, τον Αέρα, το Νερό και τη Γη, ανά τριάδες τα δώδεκα ζώδια μοιράζονται στην αντίστοιχη κατηγορία. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι Φωτιές ή όλα τα Νερά είναι τα ίδια. Οι διαφορετικές ποιότητες που εκδηλώνει το κάθε στοιχείο στο καθένα από τα τρία ζώδιά του εκφράζουν και τις διαφορές στην ψυχοσύνθεση ενός «αέρινου» Υδροχόου π.χ. με έναν επίσης «αέρινο» Ζυγό. Έτσι, παρόλο που οι τριάδες αυτές των ζωδίων έχουν μια κοινή ενεργειακή βάση, το καθένα τους εκδηλώνεται διαφορετικά.

 

Μπορεί λοιπόν όλα τα ζώδια της Φωτιάς (ΚριόςΛέων και Τοξότης) να είναι δυναμικά και εξωστρεφή, ενώ τα ζώδια του Νερού (ΚαρκίνοςΣκορπιός καιΙχθύες) να χαρακτηρίζονται από έντονο συναισθηματισμό και διαίσθηση, όπως και τα ζώδια του Αέρα (ΔίδυμοιΖυγός και Υδροχόος) να συνδέονται με τη νόηση και εκείνα της Γης (ΤαύροςΠαρθένοςΑιγόκερως) να καθορίζονται από την πρακτικότητά τους. Αλλά το καθένα τους απορροφά και εκδηλώνει την ενέργεια του στοιχείου του με άλλο τρόπο. Κατανοώντας τον, καλλιεργούμε τη δυνατότητά μας για σχέσεις με μεγαλύτερη κατανόηση και ενόραση.

Πώς εκφράζουν το στοιχείο τους τα ζώδια της Φωτιάς


ΚΡΙΟΣ

Η ζωντάνια και η ορμητικότητα του Κριού θυμίζουν την αρχή της άνοιξης, στην οποία τοποθετείται χρονικά το ζώδιο. Παρόμοια είναι και η ποιότητα της Φωτιάς του. Πραγματικά, η Φωτιά του Κριού είναι η ανεξέλεγκτα μαινόμενη πυρκαγιά, που τίποτα δεν τη σταματά, παρά μόνο το ίδιο το γεγονός ότι δεν έχει τι άλλο να κάψει. Και αντίστοιχα με τον παρορμητικό Κριό, που κινητοποιείται πρωτίστως με αφορμή εξωτερικά ερεθίσματα, η ενέργεια της Φωτιάς του χρειάζεται μια σπίθα που να προέρχεται από τον έξω κόσμο, για να εξαπολυθεί. Μάθε περισσότερα για σένα και το άτομο που σε ενδιαφέρει με βάση το προσωπικό σας ωροσκόπιο. Κάλεσε τώρα στο 14788 ή στείλε τη λέξηΜΥΡΤΩ στο 54529.

 

ΛΕΩΝ

Η χρονική περίοδος του Λέοντα βρίσκεται μέσα στο κατακαλόκαιρο, όταν ο Ήλιος έχει τη μεγαλύτερή του δύναμη και η φύση προσφέρει πλουσιοπάροχα τους ώριμους καρπούς της. Και σαν την εκθαμβωτική ηλιακή θέρμη, η Φωτιά αυτού του ζωδίου είναι ισχυρή αλλά και σταθερή, δημιουργώντας μια αίσθηση ασφάλειας, εμπιστοσύνης και θαλπωρής σε όσους τη δέχονται. Η Φωτιά του Λέοντα αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό το γενναιόδωρο και προστατευτικό ζώδιο, που στη ζωή του δρέπει τους καρπούς του δυναμισμού, του θάρρους και της ηγετικής στάσης του. Μάθε περισσότερα για σένα και το άτομο που σε ενδιαφέρει με βάση το προσωπικό σας ωροσκόπιο. Κάλεσε τώρα στο 14788 ή στείλε τη λέξη ΜΥΡΤΩ στο 54529.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Φωτιά του Τοξότη μπορεί να θεωρηθεί σαν η πιο εξελιγμένη μορφή της Φωτιάς των άλλων δύο συντρόφων του στη «πύρινη» ομάδα, του Κριού και του Λέοντα. Είναι σαν εκείνους δυναμικός στα ξεκινήματά του και θέλει να είναι μπροστάρης. Ωστόσο, σε αντιδιαστολή με τα άλλα δύο πύρινα ζώδια, ελάχιστη σημασία έχει για τον Τοξότη το κατά πόσον οι άλλοι θα τον ακολουθήσουν. Σέβεται την άποψη των υπολοίπων και δεν τον απασχολεί να επιβάλλει τη δική του. Ανοίγει νέους ορίζοντες πρώτα για τον εαυτό του και όποιος θέλει, ας ακολουθήσει. Μάθε περισσότερα για σένα και το άτομο που σε ενδιαφέρει με βάση το προσωπικό σας ωροσκόπιο. Κάλεσε τώρα στο 14788 ή στείλε τη λέξηΜΥΡΤΩ στο 54529.

 


Πώς εκφράζουν το στοιχείο τους τα ζώδια του Νερού


ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το στοιχείο του Νερού στον Καρκίνο θυμίζει την εξαίσια αγκαλιά μιας ήρεμης θάλασσας στη μέση του καλοκαιριού, που είναι και η χρονική περίοδος αυτού του ζωδίου. Είναι η θάλασσα που σε επαναφέρει στην αίσθηση της μήτρας, μια και ο Καρκίνος συνδέεται άμεσα με τα μητρικά συναισθήματα και ευρύτερα με την οικογενειακή αγάπη. Συναισθηματικά, είναι λιγότερο ευάλωτος από τους Ιχθείς και λιγότερο πολύπλοκος από τον Σκορπιό, ωστόσο οι διαθέσεις του σκαμπανεβάζουν. Άλλωστε τον κυβερνά η Σελήνη, προκαλώντας παλίρροιες στην ψυχή του, ακριβώς όπως και στα θαλάσσια νερά. Μάθε περισσότερα για σένα και το άτομο που σε ενδιαφέρει με βάση το προσωπικό σας ωροσκόπιο. Κάλεσε τώρα στο 14788 ή στείλε τη λέξη ΜΥΡΤΩ στο 54529.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το Νερό στον Σκορπιό γίνεται μια συναισθηματική άβυσσος, που τα πάντα καταπίνει για να τα αποδώσει πάλι στον κόσμο, ξαναγεννημένα σε μια νέα μορφή. Χρονικά το ζώδιο βρίσκεται στην καρδιά του φθινοπώρου, όταν η φύση μπαίνει στη χειμερία νάρκη, για να κυοφορήσει την καινούργια ζωή του επόμενου κύκλου. Έτσι ο Σκορπιός διαρκώς αναγεννιέται μέσα από τα βάθη των αισθημάτων του. Παρόλα αυτά θεωρείται το πιο δυνατό και σταθερό συναισθηματικά από τα ζώδια του Νερού, και είναι προικισμένος με αυτοπειθαρχία, διαίσθηση και μαχητικότητα. Μάθε περισσότερα για σένα και το άτομο που σε ενδιαφέρει με βάση το προσωπικό σας ωροσκόπιο. Κάλεσε τώρα στο 14788 ή στείλε τη λέξη ΜΥΡΤΩ στο 54529.

 

ΙΧΘΕΙΣ

Σαν τις βροχές στο μεταίχμιο του χειμώνα με την άνοιξη, εκεί δηλαδή που τοποθετείται χρονικά το ζώδιο των Ιχθύων, το Νερό εδώ εκφράζεται με έναν καταιγισμό συναισθημάτων. Διαποτίζει μεταφορικά σε απύθμενα βάθη τον ψυχικό κόσμο του Ιχθύ, ο οποίος ζει για να «κολυμπά» μέσα στην αγάπη του για τους πάντες και τα πάντα. Η δράση του καθορίζεται από παράγοντες που τον κάνουν να φαίνεται κάπως αλλόκοτος στα μάτια των άλλων, όμως η καθαρότητά του πάντα τους κερδίζει. Ωστόσο ο ίδιος μπορεί εύκολα να χαθεί στις τρικυμίες της ψυχής του. Μάθε περισσότερα για σένα και το άτομο που σε ενδιαφέρει με βάση το προσωπικό σας ωροσκόπιο. Κάλεσε τώρα στο 14788 ή στείλε τη λέξη ΜΥΡΤΩ στο 54529.


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X